Bruidspaar Spijker-van Hese uit Loenen aan de Vecht 60 jaar getrouwd

vrijdag 16 februari 2018 17.09 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 16 februari 2018 17.34 uur | auteur: Ria Poot

Bruidspaar Jan en Annie Spijker-van Hese zijn op maandag 19 februari precies 60 jaar getrouwd. De vrijdag ervoor kregen zij bezoek van burgemeester Marc Witteman, die het bruidspaar kwam feliciteren met een mooi boeket bloemen.

Het bruidspaar leerde elkaar kennen op de kermis in Hilversum. De bruid komt uit Hilversum en de bruidegom uit Loenen (Oud Over). Ze hebben 3 kinderen, 6 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen.

In zijn werkzame leven werkte Jan Spijker in de baggerwereld. Hij werkte op zandzuiger, onder anderen in Noorwegen. Zijn vrouw deed de huishouding en zorgde voor het gezin. Ze was de wezige bij in huis. Meneer Spijker heeft jarenlang een moestuin gehad.  Oostenrijk was hun favoriete vakantie bestemming. Ze gingen graag naar een pension in het Otztal.

Mevrouw Spijker kijkt op de televisie graag naar: “De Slimste mens” met Maarten van Rossem en Philip Freriks. Haar man besteed zijn tijd liever aan puzzelen. Hij is  in Loenen aan de Vecht een bekende verschijning omdat hij altijd met zijn zwarte labrador Fleur door het dorp loopt.

Het 60 jarig huwelijk wordt gevierd met een etentje.

Foto met dank aan Noortje Arts (gemeente Stichtse Vecht)

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES