Mevrouw White uit Maarssen 100 jaar

maandag 19 februari 2018 11.34 uur | laatst gewijzigd: maandag 19 februari 2018 12.28 uur | auteur: Ria Poot

Maandag 19 februari vierde mevrouw White in woon-zorgcentrum Maria Dommer haar honderdste verjaardag. Burgemeester Witteman kwam bij haar op bezoek met een bloemenhulde. Namens de gemeente Stichtse Vecht kreeg de jarige een bloementaart en namens de provincie Utrecht een grote bos bloemen.

Wilhelmina Charlotte White werd honderd jaar geleden geboren in Paramaribo. Ze woont al 50 jaar in Nederland, waarvan 45 jaar in Stichtse Vecht. Mevrouw White kreeg zeven dochters. Een dochter is overleden, maar de andere zes waren allemaal op hun moeders verjaardag net als enkele van de acht kleinkinderen en tien 10 achterkleinkinderen.

Op de vraag van burgemeester Witteman waarom ze naar Nederland kwam antwoordde de jarige: 'ik ben hierheen gekomen om dat het eten beter was'.  Na haar komst naar Nederland woonde ze eerst een jaar of vijf in Utrecht en daarna in Stichtse Vecht.

De jarige houdt van koken, lezen en TV series en sport kijken. Bij het tennis  is ze met name fan van Nadal, en vroeger keek ze graag naar boksen en was ze fan van Mohammed Ali. Op het bgebied van vakanties was ze altijd heel ondernemend: treinreisjes  door Nederland en naar Duitsland en busreisjes naar Engeland en Italië. Vroege luisterde ze naar hoorspelen op de radio en daarna keek ze op de televisie graag naar Goede Tijden Slechte Tijden. Ook was mevrouw White actief in het vrijwilligerswerk. Naast haar drukke huishouden hielp zij bij het opvangen van ouderen en ving ze kinderenop die meer aandacht en regelmaat nodig hadden.

De jarig zat zichtbaar te genieten van het verjaardagsbezoek van de burgemeester. Ze had een cadeautje voor de burgervader klaarliggen. Hij kreeg een boek van mevrouw White.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES