Maarssen-vrouwen geblokkeerd op weg naar hoofdklasse

dinsdag 20 februari 2018 17.33 uur | laatst gewijzigd: woensdag 21 februari 2018 21.19 uur | auteur: VV Maarssen

VV Maarssen VR1 heeft opnieuw averij opgelopen in de strijd om het kampioenschap in de eerste klasse. Uit tegen De Blokkers werd teleurstellend met 1-1 gelijkgespeeld.

Het begin van VV Maarssen was sterk. Al na drie minuten spelen werd Bibi Bus na een vloeiende aanval vrijgespeeld voor de keepster. De bal verdween in het doel, maar werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

VV Maarssen bleef daarna het spel maken. De thuisploeg maakte het Maarssen wel lastig door vroeg druk te zetten en er over het hele veld kort op te zitten. In de 23e minuut kopte Nico Schat rakelings naast uit een hoekschop.

Een minuut later werd Cynthia Buis knap vrijgespeeld op links. Haar scherpe voorzet kon maar ternauwernood tot hoekschop verwerkt worden door de thuisploeg. De hoekschop werd vervolgens afgeslagen, waarna er een gevaarlijke counter ontstond. De snelle rechterspits kon op keepster Sanne van Impelen af, maar die kwam uitstekend haar doel uit en zag de bal naast het doel verdwijnen. Het was de eerste gevaarlijke kans voor De Blokkers.

Twee minuten later stond Maarssen voor de derde keer alleen voor de keepster. Marieke Baas stuitte in eerste instantie op haar uitgestoken been, waarna de bal terechtkwam bij Bibi Bus. Die schoot hem keurig binnen, maar zag voor de tweede keer een doelpunt van haar afgekeurd worden wegens buitenspel...

In de 38e minuut volgde dan toch gerechtigheid. Captain Lianne Grin lanceerde Marieke Baas in de diepte, met een prachtige steekbal. Die wachtte heel slim op het duwtje van haar tegenstandster in de rug, waarna ze precies lekker uitkwam voor de keepster en hem koeltjes onder haar doorschoof: 0-1.

Vlak voor rust kreeg de thuisploeg nog een grote kans op de gelijkmaker na slordig balverlies op het middenveld. De inzet van de aanvalster spatte echter uiteen op de kruising. Daar kwam Maarssen goed weg. De 0-1 bleef de ruststand.

Meteen na rust kreeg VV Maarssen via Marieke Baas twee enorme mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen. Ze schoot beide keren echter wild over. In de 53e minuut brachten De Blokkers bal voor het doel en kon er bij de tweede paal binnengekopt worden (1-1).

Coach van Dijk besloot direct om Sarina Pua in het veld te brengen. Maassen kreeg nog kansen via Marieke Baas (kopkans) en Sarina Pua (kwam net een teenlengte tekort), maar moest ook waakzaam zijn op de counters van de thuisploeg. Bij een daarvan hield keepster Sanne van Impelen Maarssen op de been door fantastisch haar doel uit te komen.

Vijf minuten voor tijd had Sarina Pua zich onsterfelijk kunnen maken en een droomrentree kunnen realiseren. Ze mocht alleen op de keepster af, maar probeerde haar te omspelen. De keepster redde en weg was de droom. En zo eindigde de wedstrijd in een teleurstellend en onnodig gelijkspel.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES