Gebruik van onafhankelijke cliëntondersteuning verviervoudigd

donderdag 22 februari 2018 17.35 uur | laatst gewijzigd: donderdag 22 februari 2018 17.41 uur | auteur: Robbert Oelp

In 2017 maakten ruim 450 inwoners gebruik van onafhankelijke professionele ondersteuning bij het vinden van de juiste hulp. Dat is vier keer meer dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit de ‘Monitor sociaal domein’ over het tweede half jaar van 2017.

Sinds 2017 zetten Stichtse Vecht en de vier nieuwe aanbieders van onafhankelijke cliëntondersteuning zich extra in om de cliëntondersteuning onder de aandacht brengen. Wethouder Wmo Jacqueline Koops: “Die extra inzet was een succes. Steeds meer mensen weten nu de weg te vinden naar cliëntondersteuning. Dat is goed nieuws! Want een cliëntondersteuner kan écht het verschil maken voor iemand die hulp nodig heeft en soms niet meer weet waar hij moet beginnen.”

Stichtse Vecht is één van de 14 landelijke koplopers op het gebied van onafhankelijke cliëntondersteuning. Er is meer keuzevrijheid en inwoners kunnen met hun problemen binnen het sociaal domein bij de aanbieders terecht op het gebied van: Wmo, jeugdhulp, werk en inkomen en schulden. In Stichtse Vecht kunnen inwoners onafhankelijke cliëntondersteuning krijgen van Adviespunt Zorgbelang, Kwadraad, Leef maatschappelijke dienstverlening en Steunpunt GGZ Stichtse Vecht. Kijk voor meer informatie op www.stichtsevecht.nl.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES