Postcommandant Barend van Benthem uit Kockengen Koninklijk onderscheiden

vrijdag 09 maart 2018 15.05 uur | laatst gewijzigd: maandag 12 maart 2018 11.01 uur | auteur: Ria Poot

Barend van Benthem uit Kockengen ontving op vrijdag 9 maart een Koninklijke onderscheiding in verband met zijn afscheid als postcommandant bij de Brandweer Kockengen.

De Koninklijke onderscheiding behorend bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau werd uitgereikt door Marc Witteman, burgemeester van Stichtse Vecht.

Achtergrondinformatie gedecoreerde: Barend van Benthem
Van 1988 tot heden is Barend van Benthem als vrijwilliger actief bij de vrijwillige brandweer Kockengen. Sinds 1998 is hij ook postcommandant, instructeur en jurylid binnen het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité.

Hij heeft veel betekend voor de brandweer Kockengen. Zo was hij het aanspreekpunt bij de bouw van de nieuwe brandweerkazerne in 2000 en ook was hij nauw betrokken bij de komst van een nieuw voertuig. Hij is gespecialiseerd in het bestrijden van brandhaarden in rieten daken. Met dit specialisme heeft hij de brandweer Kockengen op de kaart gezet bij de verschillende Veiligheidsregio’s.

Ook heeft hij zich vol overgave ingezet bij de wateroverlast in Kockengen in 2014 en bij de tijdelijke noodopvang van vluchtelingen in de sporthal van Kockengen in 2015.

Daarnaast is Barend van Benthem sinds 1992 lid en vanaf 1995 voorzitter van de EHBO-vereniging afdeling Kockengen.

Op 9 maart legt Barend van Benthem zijn functie als postcommandant neer en draagt hij het stokje over aan Tijmen de Jong, de nieuwe postcommandant.

Barend van Benthem heeft met gevaar voor eigen leven daadwerkelijk langdurig deelgenomen aan het bestrijden van rampen en branden en een belangrijke bijdrage geleverd aan de brandveiligheid van Kockengen en haar inwoners en omgeving.

Foto's met dank aan Edel van Slooten (gemeente Stichtse Vecht), Mirjam Pleijster, en Alie Boele (RTV Stichtse Vecht)

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES