Project ‘Gezonde Buurt’ van start gegaan

vrijdag 09 maart 2018 19.01 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 09 maart 2018 19.02 uur | auteur: Persbericht gemeente Stichtse Vecht

Samen met het IVN Natuureducatie en Jantje Beton start gemeente Stichtse Vecht met het project ‘Gezonde Buurt’, gefinancierd door het ministerie van VWS. Acht gemeenten in Nederland ontvangen subsidie om één of twee wijken gezonder, duurzamer en groener te maken. Gemeente Stichtse Vecht heeft na een selectieproces deze subsidie gegund gekregen voor de wijken Reigerskamp en Fazantenkamp.

Samen met wijkbewoners gaat gemeente Stichtse Vecht met Jantje Beton en IVN de komende twee jaar aan de slag in Reigerskamp en Fazantenkamp. Tijdens het project Gezonde Buurt mogen wijkbewoners aangeven wat hun wensen en dromen zijn voor hun wijk op het gebied van groen, duurzaamheid, gezondheid, buitenspelen en educatie. Haalbare wensen en dromen worden vervolgens met elkaar opgepakt en uitgevoerd. 

Als start van dit project heeft wethouder Warner van Vossen samen met de vertegenwoordiger van  IVN een appelboom geplant als eerste impuls voor een leefbare en fleurige wijk. Wethouder van Vossen: “Ik ben erg blij dat Jantje Beton en IVN gemeente Stichtse Vecht hebben uitgekozen als één van de gemeenten om aan de slag te gaan met het project ‘Gezonde Buurt’. Ik weet zeker dat wij samen met de wijkbewoners, de wijkcommissies en andere partijen in de wijken zoals bijvoorbeeld het Milieu Educatief Centrum, een mooi resultaat kunnen neerzetten.”

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES