VV Maarssen bijt niet door tegen Everstein

dinsdag 13 maart 2018 10.14 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 13 maart 2018 10.17 uur | auteur: VV Maarssen

VV Maarssen 1 speelde zaterdag gelijk in de thuiswedstrijd tegen SC Everstein. Het blijft daardoor spannend in de brede middenmoot van de Derde Klasse.

Zowel Maarssen als tegenstander Everstein stonden voorafgaand aan deze wedstrijd op 20 punten met een marge van maar vijf punten op de onderste drie ploegen. Voor beide teams dus een belangrijke wedstrijd. SC Everstein kon met iets meer vertrouwen aan de wedstrijd beginnen, want de heenwedstrijd werd eenvoudig gewonnen.

Toch was het VV Maarssen dat sterk uit de startblokken schoot. Omdat op het hobbelige veld een verzorgde opbouw lastig was, werd er eerder voor gekozen de lange bal te spelen op de snelle buitenspelers.

Al snel was de mooiste aanval van de wedstrijd te zien, na balverlies van Everstein op de helft van Maarssen. VV Maarssen schakelde razendsnel om via Jantijn Augustin, die de bal richting de rechtervleugel stuurde. De perfecte voorzet van Jordi Kreuger liet de slim naar de eerste paal gelopen El Jaloulli lopen voor de instormende Sven van Vuuren, die de bal hard tegen de touwen schoot. Maar de vlag omhoog betekende: afgekeurd.

VV Maarssen herpakte zich en nu ging de aanval weer over links, opgezet door Zaid el Jaloulli die met een bekeken schuiver onder de keeper door toch de 1-0 op het scorebord zette. VV Maarsen ging vervolgens op zoek naar de veilige marge van twee doelpunten en weer was het El Jaloulli die aanzette. Zijn eerste dribbel ging nog langs een speler van Everstein maar de tweede verdediger kon allen ten koste van een overtreding een nieuwe doelpoging voorkomen.

Dit gebeurde echter in de 16 meter en Maarssen mocht aanleggen voor een strafschop. Spits Sven van Vuuren meldde zich voor dit klusje, maar zag zijn schot en rebound gekeerd worden door de keeper. Een domper voor VV Maarssen en lichte twijfel in het elftal.

In de rust verving Julian de Jong de licht geblesseerde Jordi Kreuger in de aanval. SC Everstein slaagde erin om VV Maarssen terug te dringen op eigen helft en voerde de druk op. Hierdoor kreeg Maarssen veel ruimte om te counteren.

In de slotfase van de wedstrijd scoorde Everstein uit een scrimmage dan toch nog die voor Maarssen vervelende gelijkmaker. Het slotstuk was daarna weer voor VV Maarssen, want de sterk spelende Van Vuuren perste er nog een gevaarlijke vrije trap uit, die ternauwernood uit de goal werd getikt door de Eversteingoalie, maar de wedstrijd eindigde in 1-1.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES