Maarssen-vrouwen verslaan Victoria Boys

dinsdag 13 maart 2018 10.18 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 13 maart 2018 10.26 uur | auteur: VV Maarssen
Foto: Picasa

VV Maarssen VR1 heeft zondag met 4-2 gewonnen van Victoria Boys. Een helft lang worstelde de ploeg met zichzelf, maar een sterk kwartiertje na de rust bracht toch een ruime overwinning. Hiermee blijft Maarssen de ranglijst aanvoeren in de 1e klasse C.

Vooraf stond er veel druk op de wedstrijd. Maarssen had de laatste wedstrijd gelijkgespeeld tegen De Blokkers, maar kon zich niet revancheren doordat het twee weekenden achterelkaar niet in actie hoefde te komen. Wel zag het de concurrenten voor de titel - SDO en Witkampers - allebei verliezen. Zo ging SDO vorige week hard onderuit tegen Victoria Boys met 5-2.

Datzelfde Victoria Boys kwam vandaag op bezoek bij Maarssen. Een ploeg in vorm dus en in de winning mood na de overwinning op titelkandidaat SDO. Een tegenvaller voor Maarssen was de terugslag in de revalidatie van Sarina Pua. De sterspeelster van Maarssen vierde drie weken geleden haar rentree tegen De Blokkers, maar kreeg daarna toch weer last. Ze zat dan ook niet bij de selectie.

Ook keepster Lisanne Colijn ontbrak nog altijd, evenals Cynthia Buis. Coach van Dijk koos daarom voor Laura van Beek in de spits en Sharona Abels als linksbuiten. Linda van der Meijden startte vanaf het middenveld.

Het begin van de Maarssen-vrouwen was redelijk. De ploeg dicteerde de wedstrijd, zonder tot echt grote uitgespeelde kansen te komen. Alleen captain Lianne Grin was in het eerste kwartier gevaarlijk met een schot van afstand en Marieke Baas zag een goal afgekeurd worden wegens buitenspel.

Na het openingskwartier werd het spel van Maarssen echter steeds slordiger. Ballen werden zomaar ingeleverd bij de tegenstander en nadat het tot twee keer toe niet afgestraft werd - door onder meer een fantastische redding van keepster Sanne van Impelen - was het de derde keer wel raak. En zo keek Maarssen na 26 minuten spelen verrassend tegen een 0-1 achterstand aan.

Coach Van Dijk had ondertussen genoeg gezien en Linda van der Meijden doorgeschoven naar de spitspositie. Sharona Abels nam haar plek op het middenveld over. Lang hoefde Maarssen niet te treuren om de achterstand, want vijf minuten later stond het weer gelijk. Een ingooi van rechtsback Femke Bon belandde via Linda van der Meijden weer terug in haar voeten. Ze bedacht zich geen moment en slingerde de bal hoog voor de goal, waar Marieke Baas goed positie had gekozen en hem knap binnenkopte: 1-1!

In het restant van de 1e helft gebeurde niet veel meer, waardoor beide ploegen met een 1-1 tussenstand de kleedkamers opzochten. Na de rust kwam Maarssen al na een minuut spelen op voorsprong. De bal belandde na een fraaie aanval bij Linda van der Meijden linksvoorin. Die trok goed naar binnen en haalde vanaf zo'n 20 meter afstand vernietigend uit. De bal verdween kiezelhard in het dak van het doel. 2-1!

De beer was daarna los en Maarssen creëerde kans op kans. Uiteindelijk leidde een knap stukje forechecking voorin tot de 3-1 van Marieke Baas in de 56e minuut. Zeven minuten later was het weer raak. Een mooie aanval werd schitterend afgerond door captain Lianne Grin met een volley ineens: 4-1. De wedstrijd leek gespeeld, maar twee minuten later leidde opnieuw balverlies van Maarssen-kant de 4-2 van Victoria Boys in.

Het leek weer spannend te worden, maar de gevaarlijkste aanvalster van Victoria Boys raakte even later geblesseerd en moest van het veld. Dit haalde de angel uit de ploeg bij de bezoekers die daarna geen vuist meer konden maken. Maarssen kreeg nog wat kansjes, maar gescoord werd er niet meer. Eindstand derhalve: 4-2.

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES