RTV Stichtse Vecht

De Tweesprong (Maarssen) en De Samenwerkschool (Nigtevecht) op Regionaal Schoolschaak Kampioenschap 2018

Schaakclub Vegtlust hield Zaterdag 10 maart jongstleden het Regionaal Schoolschaak Kampioenschap 2018 voor de Stichts Gooische Schaakbond (SGS). Van de in totaal 468 schoolteams binnen onze regio hebben de beste 36 schoolteams zich hiervoor geplaatst.

Met elkaar maakten zij uit wie zich Regionaal Schoolschaak Kampioen 2018 mag noemen en wie zich plaatst voor het NK Schoolschaken.

Namens Stichtse Vecht deed De Tweesprong (Maarssen) met drie teams mee en de Samenwerkschool (Nigtevecht) met twee teams. Er werd mooie strijd geleverd door onze jeugdige schakers en t/m de laatste ronde was het erg spannend.

Bij de Bovenbouw (leerlingen groep 3 t/m 8) werd De Boomgaard (Utrecht) uiteindelijk de Regionale Schoolschaak Kampioen. De volgende teams hebben zich geplaatst voor het NK Schoolschaken Bovenbouw dat plaats vindt op zaterdag 2 en 9 juni 2018 in Gouda.
1. De Boomgaard (Utrecht),
2. OBB (Blaricum),
3. KinderCampus (Hilversum),
4. OBS Pantarijn (Utrecht),
5. Comeniusschool (Zeist),
6.De Regenboog (Amersfoort).

De Tweesprong A (Maarssen) werd 23e, De Samenwerkschool (Nigtevecht) 25e en De Tweesprong B (Maarssen) 35e. Dit jaar werd er voor het eerst ook een regionaal kampioenschap voor de Middenbouw (leerlingen groep 3 t/m 5) georganiseerd. Hieraan deden 10 schoolteams mee waarbij het beste team zich voor het NK Schoolschaak Middenbouw geplaatst heeft, dat plaats vindt op zaterdag 16 juni 2018 in Utrecht.

De top 3 van de Middenbouw:
1. KinderCampus (Hilversum),
2. De Valkenheuvel (Driebergen),
3. Aloysius (Amersfoort).

De Tweesprong (Maarssen) werd 4e en De Samenwerkschool (Nigtevecht) 7e.