RTV Stichtse Vecht

Korfbalteam ESDO 1 uit Kockengen Kampioen

Het was op zaterdagmiddag 10 maart tijd voor de kampioenswedstrijd van ESDO 1! ESDO 1, gesponsord door de Rabobank, mocht aantreden tegen de nummer twee, SKV uit Sleeuwijk. ESDO 1 heeft voor het kampioenschap voldoende aan een gelijk spel, maar wilde er alles aan doen deze wedstrijd te winnen.

De spanning was zichtbaar aanwezig en om 17.30 uur begon ESDO 1 zenuwachting aan de wedstrijd. Het duurde even voordat de eerste doelpunten vielen, maar het was SKV die de 0-1 maakte.

ESDO liet het daar niet bij zitten en in de volgende aanval wisten ook zij de korf te vinden. Het ging de eerste helft gelijk op, ESDO  wist echter met een voorsprong de rust in te gaan.

De coach overtuigde in de rust de ploeg dat zij de betere waren en dat zij als team vooral zo door moesten gaan. Ook de tweede helft wist ESDO de voorsprong te behouden. Al lukte het ESDO maar niet om het gat groter te maken dan drie punten.

De wedstrijd bleef dus spannend tot aan het einde. Even leek SKV terug te komen, toen zij op 10 – 8 kwamen. Gelukkig wist ESDO gebruik te maken van de overtredingen die SKV maakte en dit resulteerde in doelpunten. ESDO bleef rustig en nam afstand van SKV.

Uiteindelijk wisten zij een gat van vier doelpunten te maken en met nog 3 minuten op de klok, kon het kampioenschap niet meer uit handen gegeven worden.

De wedstrijd eindigde in een overwinning van 15 – 11, waarna het kampioensfeest kon beginnen!