Maarssen-vrouwen nemen revanche tegen Buitenveldert

maandag 19 maart 2018 12.50 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 20 maart 2018 10.36 uur | auteur: VV Maarssen
Foto: Picasa

VV Maarssen VR1 heeft met 1-3 gewonnen van Buitenveldert VR3. Hiermee revancheerde het team zich voor de 1-2 nederlaag in eigen huis, wat tot dusver de enige verloren wedstrijd dit seizoen van Maarssen was.

Goed was het niet altijd wat Maarssen liet zien, maar onder impuls van de sterk ingevallen Sarina Pua werd de zege toch redelijk eenvoudig veiliggesteld. VV Maarssen VR1 blijft hierdoor koploper in de 1e klasse C.

De omstandigheden waren Siberisch, met temperaturen rond het vriespunt en een snijdend koude wind. Het zal ongetwijfeld een rol gespeeld hebben, want de eerste helft van Maarssen was vrij matig. De kansen waren ook op één hand te tellen.

De thuisploeg kreeg er eentje vroeg in de wedstrijd, na een verkeerde terugspeelbal van Marieke Baas. En VV Maarssen kreeg zelf ook maar twee kansen. Daar werd er wel een van benut in de 23e minuut, al kwam er het nodige geluk bij kijken. De aanval was weliswaar mooi opgezet met een schitterende steekbal van captain Lianne Grin, maar leek net te hard voor Marieke Baas.

Het goudhaantje van Maarssen liep echter goed door, waardoor de keepster de bal tegen haar aanschoot en de bal alsnog in het doel verdween. Een goal die paste bij de eerste helft. Ruststand derhalve: 0-1.

In de tweede helft had VV Maarssen het even lastig in de openingsminuten. De thuisploeg kwam veelvuldig op de helft van Maarssen, zonder dat het tot echte kansen leidde. Dit veranderde in de 55e minuut. Sarina Pua mocht dan toch haar rentree maken en dat bleef niet onopgemerkt. Ze stond koud 30 seconden in het veld of ze gaf al de assist voor de 0-2 op Marieke Baas.

De invalbeurt van Sarina gaf heel Maarssen een impuls, want plots ging het spel weer lopen en werd er ouderwets gecombineerd. De thuisploeg werd van het kastje naar de muur gestuurd, maar Marieke Baas vergat tot twee keer toe de trekker over te halen. Hierdoor bleef Buitenveldert in de wedstrijd en scoorde het zelfs uit een van de spaarzame uitvallen de aansluitingstreffer in de 80e minuut.

Lang hoefde Maarssen hier niet over te treuren, want drie minuten later kreeg het een penalty te nemen nadat Lianne Grin solo het strafschopgebied introk en onreglementair werd neergelegd. Nikita Theteroglou ging achter de bal staan en schoot hem feilloos binnen: 1-2. Vlak daarna kreeg Maarssen weer een penalty.

Dit keer was het Sarina Pua die werd neergelegd in het strafschopgebied. Nikita ging wederom achter de bal staan en koos voor dezelfde hoek. De keepster gokte daar ook op en wist de inzet te keren. Gescoord werd daarna niet meer, waardoor 1-3 de eindstand was.

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES