Burgemeester Witteman ondertekent privacyreglement

dinsdag 20 maart 2018 10.16 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 20 maart 2018 10.21 uur | auteur: Jan Van Dam
Foto: Jan Van Dam

Met het privacyreglement Persoonsgerichte Aanpak kunnen de gemeente en betrokken partners volgens de geldende wet- en regelgeving informatie uitwisselen en gezamenlijk optrekken in de aanpak van inwoners die overlast en (veiligheids)problemen veroorzaken.

De lokale persoonsgerichte aanpak is één van de instrumenten in de aanpak van overlast en criminaliteit. Stichtse Vecht heeft gekozen voor een integrale aanpak, samen met lokale partners. Deze aanpak richt zich op personen die herhaaldelijk voor verstoring van de openbare orde en criminaliteit zorgen.  

In de kern bestaat de lokale persoonsgerichte aanpak uit het maken van afspraken over het inzetten van bestuursrechtelijke, civielrechtelijke of strafrechtelijke maatregelen interventies en een aanbod van jeugdhulp en/of maatschappelijke ondersteuning. Doel van de persoonsgerichte aanpak is verder afglijden van inwoners naar crimineel gedrag te voorkomen, recidive te verminderen en een beter perspectief op een volwaardige deelname aan de samenleving te creëren.   

Om deze lokale samenwerking mogelijk te maken tussen veiligheid- en zorgketen heeft het college onlangs het privacyreglement persoonsgerichte aanpak vastgesteld.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES