RTV Stichtse Vecht

Stichting Oranjefeesten Maarssen, kinderspelen op het Koningsfeest 2018

Het begon allemaal met viswedstrijden en de vlag hijsen bij het stadhuis, ten tijde van de Koninginnedagen. Op Koningsdag 27 april 2018 wordt het kinderfeest georganiseerd op het evenemententerrein van park Goudenstein.

In de radio uitzending van Liefdewerk Oud Papier waren te gast, de heren Peter van den Bosch en Oscar van Seumeren van de Stichting Oranjefeesten Maarssen. Oscar vertelde dat in het verleden, alleen een viswedstrijd en vlag hijsen bij het stadhuis was. Daar moet verandering in komen, moderner maken, zo vertelde hij. Zo gezegd en gedaan. Peter was ook ontzettend trots, wat er allemaal was bereikt. De kinderfeesten tijdens het Koningsfeest zijn beroemd in heel Stichtse Vecht. Er zijn vele spelletjes te spelen, zoals sjoelen, spijkerpoepen, zaklopen, ring gooien, springkussens en nog veel meer. Ook is er voor de veiligheid gezorgd, er is op het terrein een EHBO post aanwezig. Aan de horeca is ook gedacht, u kunt bij deze stand uw kop koffie of thee kopen. Het kinderfeest is van 12.00 tot 16.00 uur, u kunt uw kinderen inschrijven tot 15:00 uur bij de kraam op het terrein. Er zijn nog vrijwilligers nodig, heeft u affiniteit met kinderen en kinderspelletjes, meldt u dan aan op de website. Er is ook plaats voor maatschappelijke stagiaires, die zich willen inzetten voor de spelen en/of het helpen met het opzetten en afbreken van de attributen, die kunnen zich aanmelden. Blijf je de hele dag, dan wordt er 8 uur afgeschreven.
Mocht u nog vragen hebben, ga dan naar de website: www.koningsdagmaarssen-dorp.nl of via mail kun je jezelf aanmelden voor het vrijwilligers en maatschappelijke stagiaires bosch-korte@ziggo.nl.