VV Maarssen VR1 overklast hekkensluiter

donderdag 12 april 2018 11.30 uur | laatst gewijzigd: donderdag 12 april 2018 12.35 uur | auteur: VV Maarssen

VV Maarssen VR1 heeft zondag met 3-0 gewonnen van hekkensluiter RKDEO. Makkelijk ging het niet voor Maarssen, in de eerste speelhelft. Het was uiteindelijk Laura van Beek die in de blessuretijd van de eerste helft de ban brak door de 1-0 binnen te koppen.

Met de kraker van volgende week in het vooruitzicht tegen koploper SDO, was het zaak voor VV Maarssen om de drie punten in eigen huis te houden en geen averij op te lopen in de vorm van blessures.

De licht geblesseerde Nico Schat nam om die reden ook geen risico en besloot na de warming-up om niet te spelen. Haar plaats werd ingenomen door Laura van Beek. Het wedstrijdbeeld was zoals te verwachten. De gasten uit Nootdorp trokken een muur rond de eigen zestien en Maarssen moest er doorheen zien te voetballen.

Het tempo lag aan de lage kant en er was weinig diepgang. De spaarzame keren dat er wel doorgekomen werd over de vleugels, was de bezetting voor het doel niet goed. Het noopte coach Van Dijk al vroeg in de wedstrijd tot een aanpassing. Linda van der Meijden werd doorgeschoven naar de spitspositie en Sharona Abels zakte een linie naar achteren. T

och wist Maarssen niet te scoren uit diverse kansen. Zo leken beide ploegen met 0-0 de rust in te gaan, maar in de derde minuut van de blessuretijd kreeg VV Maarssen nog een hoekschop te nemen. De strakke corner was dit keer van Cynthia Buis en Laura van Beek wist hem net als vorige week slim bij de eerste paal binnen te koppen: 1-0! De scheidsrechter floot meteen daarna voor het rustsignaal.

In de tweede helft was er een ander spelbeeld. RKDEO was kapot gespeeld en kon het niet meer belopen. VV Maarssen voerde het tempo op en mede door een zeer sterke invalbeurt van Lisanne de Weert werd de ene kans na de andere gecreëerd.

Pas in de 65e minuut leverde dat iets op. Marieke Baas sneed op links door de defensie van de bezoekers en via Sarina Pua belandde de bal bij Lisanne de Weert. Die bedacht zich geen moment een haalde uit in de verre hoek. 2-0! Een beloning voor haar goede spel en tevens haar eerste goal voor Maarssen sinds haar rentree halverwege dit seizoen.

In de 74e minuut volgde het slotakkoord. Linda van der Meijden blokte na een ingooi goed een bal en kon zo het strafschopgebied in. Daar toonde ze zich niet zelfzuchtig en legde de bal af op Bibi Bus, die de 3-0 voor het intikken had. Tevens de eindstand.

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES