Diamanten bruidspaar Damen-Willems uit Maarssenbroek

donderdag 12 april 2018 11.43 uur | laatst gewijzigd: donderdag 12 april 2018 13.25 uur | auteur: Ria Poot

Bruidspaar Bep en Piet Damen-Willems uit Maarssenbroek vierden op 12 april hun 60 jarig huwelijk. Loco-burgemeester Franko Živković-Laurenta kwam het bruidspaar feliciteren met een mooi boeket bloemen. Het bleek dubbel feest want de bruid is de dag voor de 60e trouwdag, 80 geworden.

Bep Willems en Piet Damen leerden elkaar al heel jong kennen. Bep (de 17e uit een gezin van 18 kinderen) was 13 jaar en op kraamvisite bij haar zus, omdat er een neefje was geboren. Dat neefje is inmiddels 69. Piet was er ook, want hij was de broer van Bep's zwager. 'Ik zag hem helemaal niet staan', weet Bep Damen zich nog te herinneren. 'Maar hij zag mij wel'. Bep dacht: 'Wat moet ik nou met zo'n knul?', maar Piet Damen veroverde haar uiteindelijk, door achter haar aan te blijven lopen. Op Bep's zeventiende sloeg de vonk over. Tijdens Piet's diensttijd hadden ze al verkering. Toen hij afzwaaide, kocht Bep alvast de verlovingsringen.

Aan het bruidspaar is duidelijk te horen dat zij uit Amsterdam komen. In het begin van hun huwelijk woonden ze boven, bij de moeder van Piet. Dat werd wat krap met 3 kleine kinderen en toen Bep hoorde dat er op het pleintje in de buurt een huisje leegkwam, kraakte ze het en bracht ze overdag al haar spullen naar het huis over. Het gezin moest weer van die woning af, maar ze kregen wel een 4 kamerwoning in de Amsterdamse Oosterparkbuurt aangeboden.

Het bruidspaar heeft 4 kinderen, 9 kleinkinderen en 9 achterkleinkinderen.

Piet Damen ging op zijn 13e van de ambachtschool af en moest gaan werken van zijn vader. In Amsterdam had hij verschillende baantjes: op een veerboot achter het Centraal Station, op een sleepboot, in de verffabriek, in de haven en toen op de taxi. Hij kreeg daarna een baan bij de Kwantum en bleef er 42 jaar werken. Toen hij een funcite in Nieuwegein kreeg, verhuisde het gezin in 1987 naar Maarssenbroek. Een neef woonde daar al en zei dat het zo leuk was in Maarssenbroek. Met hun huis met de tuin aan het water zijn ze nog altijd heel blij. Piet Damen houdt van vissen, maar zijn vrouw zat vroeger eerst levend aas voor hem te vangen, zodat de mannen daarmee konden vissen achter het huis.

Over de reis naar Portugal die het bruidspaar 2 jaar geleden cadeau kreeg van hun kinderen en kleinkinderen, raken ze niet uitgepraat. Vijfenderting jaar geleden gingen ze voor het eerst naar Portugal en bleven er steeds naar teruggaan. Twee jaar geleden werd Piet Damen 80 jaar en de kinderen bedachten: 'Nu zijn ze nog goed, dus we geven ze een reis naar Portugal cadeau'.

Komende zomer gaan ze met z'n allen barbecuen om het 60 jarig huwelijk te vieren.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES