Proefpeiling BIZ (Bedrijven Investerings Zone) Breukelen

vrijdag 13 april 2018 08.16 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 13 april 2018 09.21 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

Woensdag 25 april 2018 houdt de winkeliersvereniging Breukelen een informatiebijeenkomst en proefpeiling over het oprichten van een bedrijveninvesteringszone (BIZ) voor Breukelen-centrum. De bijeenkomst vindt plaats in Boom en Bosch en begint om 18:30 uur (inloop vanaf 18:00 uur). De winkeliersvereniging Breukelen heeft het initiatief genomen om deze vorm van een ondernemersfonds op te richten. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht).

Een BIZ maakt het mogelijk gezamenlijke voorzieningen en activiteiten in een bepaald gebied te financieren. Binnen het afgebakende gebied dragen alle ondernemers (horeca, dienstverlening, detailhandel) bij via een verplichte bijdrage. Op deze manier wordt het gebied economisch versterkt. In Maarssen-Dorp is onlangs een BIZ van start gegaan.

Alle ondernemers in het potentiële BIZ-gebied hebben een uitnodiging ontvangen voor deze bijeenkomst. Deze avond krijgen de ondernemers informatie over het BIZ-plan met voorgestelde activiteiten en wordt een informele draagvlakmeting (proefpeiling) hierover gehouden. Afhankelijk van de uitslag wordt wel of geen volgende stap gezet naar de oprichting van een BIZ in Breukelen.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES