Stenen ruilen voor een plantje

zaterdag 14 april 2018 12.17 uur | laatst gewijzigd: zondag 15 april 2018 11.38 uur | auteur: Ria Poot

Het klimaat verandert en daardoor krijgen we te maken met extremere buien, meer hitte en droogte. In de gemeente Stichtse Vecht kunnen we maatregelen nemen tegen klimaatverandering. Bijvoorbeeld door een tegel uit de tuin te lichten en daar een gezellig plantje voor in de plaats te zetten.

Om de inwoners te stimuleren hier aan mee te doen, was er zaterdag 14 april op de markt in Bisonspoor Maarssenbroek een leuke actie van de Gemeente Stichtse Vecht, woningcorporatie Portaal en Verheij Integratie Groenzorg. Inwoners die een tegel kwamen in leveren, mochten een gratis plantje uitzoeken.

Hoe maak je duidelijk wat extreme buien voor effect hebben op een woonwijk met veel steen in de tuinen? Op Bisonspoor stond een bak waarin een 'woonwijk' met veel steen opgebouwd werd. Kinderen mochten de bak met een gietertje vol water laten lopen. Door hier en daar tegelpartijen weg te halen en daar groen voor te plaatsen en betegelde opritten te vervangen door grind...zag je het water zakken en de 'woonwijk' droog worden. Erg leerzaam voor jong en oud!

Tuinwedstrijd
Wie vindt dat hij / zij de mooiste tuin van Stichtse Vecht heeft, kan mee doen aan een tuinwedstrijd. Stuur uiterlijk 16 juni een foto van uw tuin naar info@stichtsevecht.nl o.v.v. 'mooiste tuin', en wie weet wint u één van de tegoedbonnen te besteden bij Vechtweelde of Van Ginkel.

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES