'ZomerOndernemer' ook dit jaar weer in Regio Utrecht

maandag 16 april 2018 08.16 uur | laatst gewijzigd: maandag 16 april 2018 09.25 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

Tijdens de komende zomervakantie kunnen jongeren tussen de 15 en 22 jaar uit de gemeenten Stichtse Vecht, Nieuwegein en Utrecht gratis deelnemen aan het ondernemersproject ZomerOndernemer. Het project laat jongeren ervaren hoe het is om een eigen bedrijf te starten en te runnen. Ze krijgen daarbij begeleiding, een startkapitaal en verzekering. Het doel van het project is het ontwikkelen van ondernemerskwaliteiten bij jongeren en het bevorderen van zelfstandig ondernemerschap.

Het project duurt zes weken en begint met een driedaagse training waarbij de jongeren alle tools aangereikt krijgen om zelf aan de slag te kunnen. In de weken die volgen zijn de deelnemers te gast bij lokale ondernemers voor workshops, presentaties en rondleidingen. In de tussentijd werken de deelnemers aan hun bedrijf en worden hierbij begeleid door een ervaren ondernemer. Het project sluit af met een feestelijke kick out waarbij de jonge ondernemers hun bedrijf presenteren voor een groot publiek.

Landelijk actief

ZomerOndernemer gaat dit jaar voor de negende keer van start in meerdere regio’s in Nederland. Komende zomer is het project te volgen in de regio’s; Achterhoek, Amersfoort, Arnhem, Ede, Flevoland, Graafschap, IJsseldelta, Landelijk Zaanstreek-Waterland, Meppel/Steenwijkerland/Staphorst, Oss-Bernheze, Rotterdam, Twente, Utrecht/Stichtse Vecht/Nieuwegein en Zeeland.

Gratis deelname

Dankzij de steun van landelijke sponsoren, gemeenten Stichtse Vecht, Nieuwegein, Utrecht en Rabobank is deelname aan het project kosteloos. Het enige wat deelnemers nodig hebben is een bedrijfsidee. Er is zelfs ruimte om tijdens het project op vakantie te gaan. Deelnemers mogen maximaal twee terugkomdagen missen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.zomerondernemer.nl. In iedere regio is er plek voor maximaal 30 deelnemers. 


MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES