Bruidspaar Branderhorst uit Breukelen 60 jaar getrouwd

maandag 16 april 2018 15.28 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 17 april 2018 11.27 uur | auteur: Ria Poot

Het Breukelse bruidspaar Adrie en Wim Branderhorst is op 17 april 60 jaar getrouwd. Omdat hun kinderen voor die dag een verrassingsuitje hebben verzorgd, kwam burgemeester Marc Witteman de dag ervoor het bruidspaar feliciteren.

Het bruidspaar ontmoette elkaar ergens tussen Straatweg en Nyenrode. Ze hebben 4 zoons, 6 kleinzoons en 1 kleindochter.

Wim Branderhorst is een oud-marineman en hij werd ondermeer uitgezonden naar Nieuw Guinea. Eenmaal uit dienst werkte hij als melkcontroleur en liftmonteur. Adrie Branderhorst was vrijwilligster bij UVV (Unie Van Vrijwilligers). Enkele van haar activiteiten waren: modeshows organiseren, maaltijden koken voor de 'open eettafel' en koffie schenken bij de bingo. In Breukelen is zij nog steeds actief bij de Aa. In het laatste jaar dat Breukelen een zelfstandige gemeente was, werd zij uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar. Ze kreeg een mooi beeldje, dat nog altijd in de kamer staat.

In zijn vrije tijd deed Wim aan hardlopen. Hij liep marathons, waaronder de marathon van New York. Verder was hij zaalvoetbalcoach voor de jeugd (Vitesse). Adrie speelde badminton op wedstrijdniveau. Ze houdt van knutselen en is erg goed met het bordspel Majong.

Het bruidspaar kijkt graag naar sport en regionale programma's. Ze zijn trouwe luisteraars van het RTV Stichtse Vecht radioprogramma 'De geheime zender' op de zaterdagavond. Afgelopen zaterdag belde Wim naar het programma en een uurtje later draaide Freddy van de Velde een mooi plaatje voor het bruidspaar. 'Ik zat met de tranen in mijn ogen', zegt Adrie.

In het weekend viert het bruidspaar feest, in het Wijkcentrum Over-Noord in Breukelen.

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES