RTV Stichtse Vecht

OBS De Tweemaster te Nigtevecht steunt KNGF Geleidehonden

De kinderen op OBS De Tweemaster in Nigtevecht zijn fanatiek gestart met het inzamelen van doppen voor KNGF Geleidehonden en hebben uw hulp hard nodig!! Als één van de eerste scholen in Stichtse Vecht en omstreken verzamelen zijn (plastic) doppen op school.

Een opleiding tot geleidehond is een flinke investering. Twee jaar van intensieve verzorging en training door pleeggezinnen, verzorgers en trainers. Dat moet ook, want de geleidehond wacht een belangrijke taak: het vergroten van de bewegingsvrijheid van mensen met een visuele en of andere beperking (autismegeleidehond, assistentiehond, buddy PTSS, medische detectiehond enzovoort). De opleiding kan deels gefinancierd worden met plastic doppen. Eén school gaat geen 8 miljoen doppen bij elkaar sparen. Dus hoe meer scholen en mensen aan deze actie meedoen, hoe beter!

In maart is De Tweemaster in Nigtevecht daarom ook gestart met deze actie. In de algemene ruimte midden in de school staat een grote pluche hond die toezicht houdt over de ingeleverde doppen en deksels. De kinderen zijn zeer enthousiast en worden zo ook gestimuleerd afval netjes te scheiden. De eerste twee plastic zakken zijn al gevuld.

Helpt u mee?
U bent van harte welkom om tijdens schooltijden plastic doppen en deksels in te leveren op school, Petersburg 52, Nigtevecht. Denk bijvoorbeeld aan de doppen en deksels (niet de rest van de verpakking) van deze producten: mineraal- of spuitwater, frisdrank, melk- of yoghurtpakken, fruitsappakken, sportdrank, wasmiddelen, zepen en shampooflessen, deo en spuitbussen, slagroombussen, pindakaas- en chocoladepastapotten.

Meer informatie over deze actie kunt u lezen op: www.geleidehond.nl