RTV Stichtse Vecht

Maarssen 2000 stelt vragen over alcoholverkoop Koningsdag Maarssen-Dorp

De lokale politieke partij Maarssen 2000 heeft vragen gesteld aan het college van B&W over drankverkoop vanuit de supermarkt tijdens het Koningsdagevenement Harmonieplein in Maarssen-Dorp. De partij vindt dat de lokale horeca ondernemers benadeelt worden en de supermarkt op het Harmonieplein meelift zonder gehouden te zijn aan regelgeving. (Foto Facebook Maarssen 2000).

De horeca rondom het Harmonieplein organiseert traditiegetrouw op Koningsdag een groot evenement voor bezoekers en inwoners. Om dit mogelijk te maken worden door de gezamenlijke horeca kosten gemaakt. Maarssen 2000: 'Aanleiding tot het indienen van vragen is de waarneming door onze fractie van verkoop van zwak alcoholische dranken, vanuit de supermarkt op het Harmonieplein, tijdens het door de lokale horeca georganiseerde evenement op het Harmonieplein. Vooral jongeren liepen met grote hoeveelheden blikken bier en flessen rosé en/of wijn naar buiten om deze vervolgens voor de deur te nuttigen. De lokale horeca moet, sinds ongeregeldheden in 2016, aan strenge regelgeving voldoen inzake de organisatie van evenementen en de verkoop van alcohol houdende dranken op Koningsdag. Deze regelgeving brengt voor de ondernemers hoge kosten met zich mee. De supermarkt lift mee op het evenement zonder gehouden te zijn aan de regelgeving van toepassing tijdens de Koningsdag festiviteiten.'

De fractie van Maarssen 2000 stelt het college van B&W voor om in het vervolg duidelijke regels te stellen aan de winkeliers, die op korte afstand van zowel Harmonieplein, als Pieter de Hooghplein op Koningsdag open zijn, door de openstelling zo af te stemmen dat de winkel dicht is bij aanvang van de vergunde evenementen.