Mevrouw Medze viert 100ste verjaardag

woensdag 02 september 2015 14.36 uur | laatst gewijzigd: woensdag 02 september 2015 23.27 uur | auteur: Ria Poot

Woensdag 2 september vierde mevrouw Medze haar 100ste verjaardag in woonzorgcentrum Maria Dommer. Loco burgemeester Jaap Verkroost kwam de jarige namens de gemeente Stichtse Vecht feliciteren.

Mevrouw Medze heeft altijd met heel veel plezier in de verpleging gewerkt. Haar moeder beloofde haar alles wat ze maar wilde, als ze maar bij haar thuis bleef en niet in de verpleging ging! Maar nee, ze ging toch voor verpleegster studeren, het is altijd haar roeping geweest. Mevrouw Medze werkte onder meer in het Diaconessenhuis, de van der Hoeve Kliniek en in Zon en Schild. Ze vertelt altijd trots dat ze 7 diploma's had, waaronder: witte kruis, zwarte kruis, ooievaartje, de Wijk.

In de 2e wereldoorlog verzorgde mevrouw Medze baby's van Hollandse meisjes die een kindje van een Duitse soldaat hadden. Ze moest mee om deze baby's naar Rusland te brengen en ze heeft daar heel wat avonturen beleefd. In 1948  werd  haar enig kind, dochter Petra, geboren. Na de oorlog woonde mevrouw Medze lange tijd in Gendringen, zelfstandig tot haar 97ste. Toen kreeg ze een zware blaasontsteking en is ze naar Maarssen verhuisd en is nu dichtbij haar dochter die in Breukelen woont.

Op haar 97ste is mevrouw Medze nog op vakantie naar Turkije geweest, en op haar 98ste naar Griekenland. Daarna vond ze het wel welletjes ze is het liefste thuis. Ze houdt er wel van om zo nu en dan een dagje op stap te gaan, of lekker uit eten of naar het theater. Om de 6 weken gaat ze nog naar de schoonheidsspecialiste om zich lekker te laten verwennen

Mevrouw Medze heeft het super naar haar zin in Maria Dommer en zegt dat ze hoopt  - als ze zo in goede gezondheid blijft  - 115 te worden. 

Mevrouw Medze heeft naast dochter Petra,  2 kleinkinderen: Iris en Niels en 5 achterkleinkinderen, Jari, Julia, Boy, Levi en Siem

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES