Breukelse fotograaf behaalt 3e prijs 'Pink Lady Food Photographer of the year 2018'

dinsdag 15 mei 2018 16.07 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 15 mei 2018 17.12 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

In Londen vond afgelopen maand de jaarlijkse food fotografie wedstrijd plaats namelijk "The Pink Lady Food Photographer of the Year 2018". Lucie Beck uit Breukelen bemachtigde de 3e plaats in de categorie "Foodbloggers" met een foto van haar moeders stoofperen. Uit 60 verschillende landen kwamen er 8000 inzendingen binnen. Hieruit kwam een shortlist van 600 en daaruit weer 150 finalisten.

Er waren verschillende categorieën zoals "Food for the Family", "Food in the Field" of "Intercontinental Food at the Table".

Lucie Beck is pas 1,5 werkzaam als food fotograaf en styliste en was blij verrast toen ze in de finale kwam te staan. Ook omdat ze de enige Nederlandse finalist bleek te zijn. Op de foto is te zien hoe haar moeder peren schilt. Dit was ook naar het recept van haar moeder. "Ik vind het mooi dat je ziet dat het geen jonge handen zijn, het vertelt een verhaal, je wordt nieuwsgierig". Ook maakt Lucie gebruik van mooi licht en speelt met schaduwen. In de finale, die bestond uit 20 gerenommeerde food fotografen, stond aan het hoofd van de jury David Loftus. Welbekend als de food fotograaf van Jamie Oliver en een van 's werelds best toon aangevende food fotografen. "Het was een eer om door deze jury beoordeeld te worden" aldus Lucie Beck.

De winnende foto van de Pink Lady Food Photographer of the Year 2018 was van Noor Ahmed Gelal met zijn foto "Praying with Food".

Wil je alle foto's bekijken kijk dan op de site KLIK HIER.

Wil je meer food foto's van Lucie Beck bekijken dan haar Instagram account waar ze dagelijks food foto's plaatst. Ook deelt ze haar tips, geeft adviezen en workshops over food fotografie.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES