VV Maarssen VR1 als kampioen terug naar Hoofdklasse

dinsdag 15 mei 2018 17.17 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 15 mei 2018 18.24 uur | auteur: VV Maarssen

De Vrouwen 1 van VV Maarssen zijn zondag kampioen geworden. In Arnhem werd met 1-4 gewonnen van VDZ en door de thuisnederlaag van directe concurrent SDO tegen Berghuizen is de ploeg niet meer te achterhalen op de ranglijst. Hiermee keert de ploeg na een jaar weer terug naar de Hoofdklasse.

Coach van Dijk koos voor dezelfde basisopstelling als tegen Witkampers op Hemelvaartsdag, op een positie na: keepster Sanne van Impelen was geblesseerd geraakt tijdens die wedstrijd en kon niet spelen.

Doordat ook eerste keepster Lisanne Colijn nog altijd geblesseerd is, restte de coach niks anders dan de pas 16-jarige Amber Bakker van VVMaarssen O-17 voor de leeuwen te gooien. Was het tegen Witkampers na zeven minuten raak, nu viel de openingstreffer al na twee minuten.

Lianne Grin werd vrijgespeeld op links na een prachtig driehoekje tussen Lizzy Bouwman, Bibi Bus en Sarina Pua. Laatstgenoemde liep daarbij goed door het strafschopgebied in en kon de afgemeten voorzet van onze captain hard tegen de touwen schieten: 0-1!

Dat de zenuwen nog niet helemaal onder controle waren bleek een paar minuten later. Een verkeerde kaats achterin bracht de spits van VDZ zomaar alleen voor keepster Amber Bakker. Een eerste zware beproeving voor de jonge Amber, maar met een leeuwenhart gooide ze zich voor de bal en voorkwam hiermee de snelle gelijkmaker van de thuisploeg.

In de 17e minuut kwam Maarssen op 0-2. De goal was een kopie van de eerste. Wederom was het Lianne Grin die doorbrak op links en dit keer was het Bibi Bus die attent naar binnen was geknepen en de bal koeltjes afrondde voor het doel (0-2).

Vier minuten later kon de champagne al koud gezet worden. De voortdurend haperende buitenspelval van de thuisploeg werd simpel omzeild door een rush vanaf de eigen helft van centrale verdedigster Nico Schat. Haar voorzet werd bij de tweede paal binnengegleden door topscorer Marieke Baas, die hiermee haar dertigste goal van het seizoen liet noteren: 0-3!

Maarssen was hierna los en liet enkele fraaie aanvallen op de mat zien. Vlak voor rust viel de 0-4. De voorzet van Marieke Baas werd goed afgewerkt door Bibi Bus, die hiermee haar tweede goal van de middag liet noteren. De 0-4 was tevens de ruststand.

Na de rust besloot de thuisploeg wat vroeger druk te zetten. Normaal gesproken zou Maarssen hiervan moeten profiteren met de geboden ruimte achter de verdediging. De echte scherpte leek er echter af bij Maarssen, dat al met het hoofd bij het feestgedruis zat.

Keepster Amber werd nog gewisseld halverwege de tweede helft zodat spelverdeelster Linda van der Meijden als keepster toch nog een beetje onderdeel van het team kon zijn tijdens de kampioenswedstrijd. In de 81e minuut scoorde de thuisploeg op fraaie wijze de 1-4 met een schot van afstand in de kruising.

Dit was tevens de eindstand. Na het laatste fluitsignaal brak het feest los dat eerst voortgezet werd in de kleedkamers, later in de bus en als afsluiter een gezamenlijk eten/drinken bij restaurant Alex in Maarssen.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES