RTV Stichtse Vecht

Kinderburgemeester doet eerste scheer op het schaapscheerfeest

Kinderburgemeester Mijke Moons heeft op Eerste Pinksterdag de eerste scheer op het schaapscheerfeest van kinderboerderij Otterspoor in Maarssenbroek gedaan. Schaap Britt had helemaal geen zin in al die polonaise aan haar lijf en spartelde flink tegen.

Schaap Britt geldt als één van de makste schapen uit het hok, alleen niet toen ze geschoren moest worden. Kinderburgemeester Mijnke Moons vond het toch wel eng om zo'n spartelend beest te moeten scheren, dus na één ferme scheer gaf ze de tondeuze weer gauw terug. Pas toen beheerder Gerard Siks Britt haar halve winterjas had uitgedaan leek ze te denken 'dit is toch wel lekker' en liet zich toen gewillig verder scheren. Daarna nog even in de schapenstoel om de hoefjes te poticuren en Britt zag er weer fris en fruitig uit.

Ook de schapen Chloë en Nienke hadden niet zo'n zin in hun jaarlijkse mooimaak beurt en waren flink aan het wurmen en aan het tegenwerken. Brilschaap Ezra - bij de andere dames vergeleken een grote loerus -  stond de hele dag op haar achterpootjes over de onderdeur van de stal heen te kijken: ze wilde zó graag geschoren worden! Toen ze dan eindelijk als laatste aan de beurt was, liet ze zich lief van haar dikke vacht ontdoen.

Het was zoals altijd weer gezellig druk op de kinderboerderij. Er waren leuke spelletjes te doen en lekkere ijsjes en snoepjes te koop. Er zat een schminkster, kinderen konden wol vilten of een bijenwaskaars maken. De imker vertelde ondertussen vanalles over de bijen en de spinster vertelde wat er allemaal bij komt kijken voordat de vacht van Britt - die zij mee naar huis mocht nemen - een kluwen breiwol is.