Regionieuws: Familiefestival Kermis de Klop wéér een groot feest

dinsdag 22 mei 2018 16.55 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 22 mei 2018 17.58 uur | auteur: Persbericht Fort aan de Klop

Afgelopen weekend organiseerde Fort aan de Klop in Utrecht de tweede editie van familiefestival Kermis de Klop. Verspreid over beide Pinksterdagen – van 10.00 tot 20.00 uur – genoten ruim 9.000 bezoekers op het forteiland van een gevarieerd programma en lekker eten en drinken.

Variété-voorstellingen in twee circustenten, livemuziek, de kinderkaravaan van Circus Snor, het timmerdorp, foodtrucks, kinderworkshops, silent kinderdisco en een nostalgische zweefmolen. Kortom, er was genoeg vertier voor iedereen!  De ontspannen sfeer en het mooie weer zorgden ervoor dat veel bezoekers relaxed op een kleedje zichtbaar zaten te genieten.  

Mooie opbrengst voor Make-a-Wish Nederland
Make-a-Wish Nederland organiseerde een groot deel van de kinderactiviteiten op Kermis de Klop.
Fort aan de Klop overhandigde na afloop van de kinderworkshops een cheque ter waarde van maar liefst € 5.301,54. Make-A-Wish besteedt dit bedrag aan het vervullen van de liefste wensen van kinderen met een ernstige ziekte.

Goed verloop
De eerste editie van het festival leverde de organisatie een aantal goede verbeterpunten op.
Zo werden er dit jaar festivalmuntjes verkocht, die gebruikt konden worden voor eten, drinken én bijna alle activiteiten.  Hierdoor verliep de afhandeling snel en ontstonden er minder wachtrijen. Verder opende het festival een uur eerder en werd het festivalterrein wat ruimer opgezet dan bij de eerste editie. Het aantal bezoekers verspreidde zich beter over de dagen en het terrein. Nieuw was dit jaar was de drukbezochte ‘Picnic’weide, een plek waar de allerkleinsten tot vier jaar
zich vermaakten zonder onder de voet te worden gelopen door grotere kinderen.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES