RTV Stichtse Vecht

Roosmarijn Ubink benoemt tot directeur RHC Vecht en Venen

Het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHC) benoemt met ingang van 1 juni 2018 Roosmarijn Ubink (1974) tot haar nieuwe directeur. Ubink volgt in deze rol interim-directeur Erika Hokke op.

Roosmarijn Ubink is een zeer ervaren kunsthistoricus, gespecialiseerd in Kunstbeleid en Management. Na haar studie aan de Universiteit van Utrecht was zij onder meer bij het Rijksmuseum, het Paleis op de Dam en het Stedelijk Museum verantwoordelijk voor een aantal grote tentoonstellingen. Sinds 2016 werkt zij in opdracht van Paleis Het Loo als projectmanager Museale Inrichting aan de Renovatie en Uitbreiding. 
 
Het bestuur heeft in Roosmarijn Ubink een gedreven en gepassioneerde directeur gevonden die de komende jaren de ontwikkeling van het Regionaal Historisch Centrum naar een digitale archiefdienst zal vormgeven. In de jaren 2019-2020 implementeert het RHC samen met de aangesloten gemeenten een e-depot voorziening. Digitale archivering betekent een verandering van de werkwijze van het RHC èn van de dienstverlening aan de gemeenten en aan onderzoekers. Met haar ruime ervaring in de museale sector zal zij daarnaast zorgen voor het verder versterken en uitbouwen van de erfgoedfunctie. Zij zal hiervoor actief zoeken naar nieuwe samenwerkingsmogelijkheden met regionale en landelijke erfgoedpartners, met als doel de papieren en digitale collectie van het RHC onder de aandacht van een breder publiek te brengen.
 
Het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen beheert naast de gemeentelijke archieven een grote collectie archieven, foto's, kaarten, prenten en voorwerpen uit de regio en stelt deze ter beschikking aan een breed en gevarieerd publiek. In de depots aan de Schepersweg in Breukelen en het stadskantoor van Weesp staat nu bijna 4km overheidsarchief, particulier archief en documentatie.