Nyenrode-studenten organiseren Glazen Huis-actie tegen honger

vrijdag 08 juni 2018 10.20 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 08 juni 2018 09.24 uur | auteur: The Hunger Project

Zes studenten van de opleiding Bachelor of Business Administration van Nyenrode Business Universiteit zamelen 7 en 8 juni geld in voor The Hunger Project. Ze doen dit in een glazen huis op het landgoed Nijenrode. The Hunger Project is een initiatief dat probeert op een constructieve wijze hongersnood in de wereld te verminderen en zelfs uit te bannen.

De studenten willen hun doel bereiken door meerdere activiteiten. Eén van deze activiteiten is de ‘Situation Room’ waarin zij zoveel mogelijk bekenden gaan opbellen (vrienden, familie en kennissen) in de hoop hiermee (eenmalige) donateurs te vinden. Een ander voorbeeld is het verkopen van ‘plaatjes’, waarbij de bezoeker van het glazen huis een lied kan aanvragen.

Motivatie
Volgens de studenten zelf komt hun motivatie voort uit het contact met The Hunger Project (THP). Eén van hen vertelt: “Na afloop van een presentatie van THP waren we erg onder de indruk van de plannen van dit project. Het constructief opbouwen van gemeenschappen waarin zelfvoorziening op de eerste plaats staat, was voor ons een inspiratiebron.” Dat ze met hun studie nu ook echt een duurzame meerwaarde kunnen bijdragen aan de wereld zien de studenten als een grotere toegevoegde waarde. Dit is voor velen een grote motivatie achter deze inzamelingsactie.

Ook wordt de de overeenkomst tussen het project, de universiteit en de inzamelingsactie hiermee benadrukt. ‘Stewardship’, de verantwoordelijkheid nemen en rekening houden met de belangen van anderen en toekomstige generaties, is één van de kernwaarden van Nyenrode. Met dit initiatief onderstrepen de studenten de urgentie van het samenzijn en elkaar (maatschappelijk) ondersteunen.

Het glazen huis vindt plaats op 7 en 8 juni. Wil je een donatie doen? Ga naar www.bunq.me/thehungerproject.

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES