Carlo Boszhard geeft groep 7/8 onvergetelijke masterclass

maandag 11 juni 2018 17.57 uur | laatst gewijzigd: maandag 11 juni 2018 16.59 uur | auteur: OBS De Tweemaster
  • Foto: Guido Dijkstra Fotografie
  • Foto: Guido Dijkstra Fotografie
  • Foto: Guido Dijkstra Fotografie
  • Foto: Guido Dijkstra Fotografie
  • Foto: Guido Dijkstra Fotografie

Kinderen van groep 8 maken zich al maanden op voor de afscheidsmusical. Maar wie krijgt daarvoor een masterclass van BN-er Carlo Boszhard? Juist! De leerlingen van groep 7/8 van OBS De Tweemaster te Nigtevecht. Vanmiddag was het dan eindelijk zover: de leerlingen werden helemaal enthousiast toen acteur Carlo Boszhard de school binnenstapte.

Carlos Olé, gespeeld door Ties, runt samen met zijn vrouw Marloes, gespeeld door Lien, een camping in Spanje. Die setting is de basis van de musical “De tent op zijn kop”. De zaken op de camping gaan echter niet zo goed. En daar komen de nodige emoties bij kijken. Dan ben je bij Carlo Boszhard natuurlijk aan het juiste adres. Hij schrijft al jaren schoolmusicals en heeft vorig jaar het productiebedrijf Benny Vreden zelfs overgenomen. “Al jaren spelen wij de afscheidsmusicals van Benny Vreden” vertelt Nick Homan, locatiedirecteur van De Tweemaster. “We hebben door een loting een masterclass van Carlo gewonnen.” Samen met leerkracht Anoesjka Wiedeman begeleidt hij de kinderen naar de uitvoering. “We zijn in februari al begonnen met repeteren. Het gaat steeds beter!”

Acteur in de dop
Ook Boszhard is enthousiast over het acteertalent van de klas. Ate kent zijn tekst goed en weet van Gerrit Gajes een typische Amsterdammer te maken. Wanneer hij klaar is met zijn scéne, geeft Carlo hem een groot compliment: “Dit is echt een acteur in de dop!” Boszhard doet rollen voor en de kinderen pakken het snel op. “Door handelingen te koppelen aan teksten vergeten ze het niet meer,” vertelt de professionele acteur aan de leerkrachten. Positief kritisch, met een grappige ondertoon, houdt Boszhard de masterclass. Vooral toen de stem van Olav, de sneeuwpop uit Frozen, om de hoek kwam kijken, waren de kinderen verrast. “Veel kinderen wisten blijkbaar niet dat Carlo deze stem heeft ingesproken, dit zorgde voor een grappig moment”. Nick Homan heeft er alle vertrouwen in. “Carlo heeft ons heel veel inspiratie gegeven. En het kan niet anders dan dat dat straks terug te zien is in de afscheidsmusical.”

Theaterschool
Al jaren is OBS De Tweemaster een echte Theaterschool: we bieden al 10 jaar theaterlessen aan en doen veel op het gebied van Kunst & Cultuur. Carlo Boszhard heeft met zijn enthousiasme en expertise onze kinderen, tijdens de workshop, iets bijzonders laten ervaren. Fantastisch! Een goed voorbeeld van onze missie: Onderwijs moet leuk zijn!" Ons onderwijs proberen wij iedere dag zo leuk mogelijk te maken, want wat je leuk vindt, leer je namelijk makkelijker.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES