West Bromwich Albion winnaar 33e OSM'75 C1 toernooi

maandag 11 juni 2018 18.05 uur | laatst gewijzigd: maandag 11 juni 2018 17.09 uur | auteur: Website OSM'75

Na een hele spannende competitie heeft West Browmwich Albion zondag 10 juni het 33e OSM '75 O15-toernooi op haar naam weten te schrijven. (Foto Jeffrey Verhoeven - OSM'75)

OSM'75 op haar website: 'Wat was het een prachtig toernooi. Onder een schitterend blauwe hemel voltrok zich een mooi schouwspel, zoals we dat op het O15-toernooi zijn gewend. Al 33 jaar lukt het ons om voor deze leeftijdscategorie een toernooi van internationaal allure neer te zetten. Dit jaar waren naast ons eigen OSM '75 ook AFC Amsterdam, FC Twente, Omiya Ardija (Japan), West Bromwich Albion (Engeland), Aberdeen (Schotland), AEK Athene (Griekenland) en Red Bull Brasil (titelverdediger uit Brazilie) om de eer gaan strijden.'

Om plek 7 en 8 streden Omiya Ardija en ons eigen OSM '75. De Japanners wonnen deze strijd met 1-0.  Om plaats 5 en 6 streden Aberdeen en AFC Amsterdam, waar de Schotten met 2-0 de sterksten bleken te zijn. Daarna speelden titelverdediger Red Bull Brasil en AEK Athene om plek drie. De Brazilianen bleken hier duidelijk de sterkste door met 4-0 van de Grieken te winnen. De finale werd gespeeld tussen FC Twente en het Engelse West Bromwich Albion. Daar waar de laatste jaren de finale steeds in penalty's eindigde, was het nu na twee keer twintig minuten 2-0 in het voordeel van de Engelsen, die daarmee terecht de winnaar van het toernooi werden.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES