Start wegwerkzaamheden Safariweg

vrijdag 15 juni 2018 07.35 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 15 juni 2018 06.44 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

Het werk aan de nieuwe parkeergarage P1 van BISON shopping center is in volle gang. Vanaf maandag 25 juni 2018 starten de wegwerkzaamheden om het stuk van de Safariweg naast de parkeergarage opnieuw in te richten. Eind september 2018 is het werk klaar.

Aanpassing Safariweg

Het weggedeelte en kruising Safariweg / Antilopespoor wordt opnieuw ingericht. Daarvoor worden eerst de bomen die langs de weg staan gekapt. Dit gebeurt in de week van 18 juni. Tijdens de kapwerkzaamheden is de omleiding voor het verkeer met gele borden aangegeven. Een week later, vanaf 25 juni, starten de werkzaamheden aan de weg. De in en -uitgang van de parkeergarage komt straks op de Safariweg uit. Dit stuk van de weg krijgt  een nieuwe inrichting ten behoeve van de doorstroming en verkeersveiligheid worden. Ter hoogte van het politiebureau komt op de weg een voetgangersoversteekplaats. Vanuit de wijk Antilopespoor komt er ook een nieuw fiets – en voetpad richting het station. Bij het Marc’s gebouw komt een oversteekplaats voor fietsers en voetgangers. Als de aanpassing van de Safariweg klaar is worden nieuwe bomen terug geplant.

Omleiding verkeer

De wegwerkzaamheden duren van 25 juni tot eind september 2018. Hiervoor is de Safariweg afgesloten vanaf de kruising met de ingang naar Bisonspoor, tot aan de bocht bij het kantoor van ING. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Burgemeester Waverijnweg, Vogelweg en Safariweg. De omleiding voor het verkeer is met gele borden aangegeven. Hulpdiensten kunnen er altijd door. Houd voor de omleiding van de bussen naar het station de websites van syntusutrecht.nl en u-ov.info in de gaten.

Bereikbaarheid wijk Antilopespoor / Waterstede

Bewoners uit de wijken Waterstede en Antilopespoor kunnen hun wijk altijd via de Safariweg verlaten. En er ook weer terug komen. Gele borden geven de route aan. Aannemer Bevanos houdt bewoners via de BouwApp op tijd op de hoogte over de werkzaamheden aan de weg en eventuele overlast.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES