RTV Stichtse Vecht

ZomerOndernemer zoekt jonge ondernemers in zomerperiode

Jongeren tussen 15 en 22 jaar die willen ontdekken of een eigen bedrijf iets voor ze is, kunnen komende zomer gratis meedoen aan ZomerOndernemer. Via trainingen en workshops leren zij allerlei ondernemersvaardigheden, zoals denken in kansen, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en proactief zijn. Hier hebben de jongeren hun leven lang profijt van, of ze nu ondernemer worden of niet.

ZomerOndernemer is een landelijk initiatief van The New Entrepreneur en vindt voor de tweede keer plaats in de regio Utrecht met de gemeenten Stichtse Vecht, Utrecht en Nieuwegein. Het DOEN staat centraal: jongeren gaan echt hun eigen bedrijf opzetten. De start is een driedaagse training waarbij de jongeren handvatten krijgen om zelf aan de slag te gaan. In de weken die volgen is een pool van Business Buddies - ervaren ondernemers uit de regio - als sparringpartner beschikbaar. Ook zijn de jongeren te gast bij lokale ondernemers voor workshops, presentaties en rondleidingen. In de tussentijd werken zij aan hun bedrijf. ZomerOndernemer sluit af met een feestelijke kick-out waarbij de jonge ondernemers hun bedrijf presenteren voor een groot publiek.

ZomerOndernemer zoekt geïnteresseerde en ondernemende jongeren uit Stichtse Vecht, Utrecht en Nieuwegein. Deelname is gratis en ze krijgen zelfs een klein startkapitaal. De enige voorwaarden zijn een goed idee, enthousiasme en aanwezigheid (minimaal vier weken) in de zomer. Twijfel niet en meld je nu aan via www.zomerondernemer.nl.

Kijk ook even naar de filmpjes van de Zomerfinale 2016 en 2017.