Woningchallenge: Fujitsu locatie en verplaatsen tennisvelden Broeckland

vrijdag 22 juni 2018 15.06 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 22 juni 2018 16.09 uur | auteur: Robbert Oelp

De gemeente Stichtse Vecht is door de provincie gevraagd mee te werken aan de '100 dagen Challenge!' Twee lokale projecten komen daarvoor in aanmerking. De herontwikkeling van de Fujitsu locatie in Maarssen en verplaatsen van de tennisvelden in Broekland in Breukelen naar het aan de overzijde gelegen complex inclusief herontwikkeling van de vrijgekomen locatie. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht).

Gemeente Stichtse Vecht: 'De woningbehoefte in onze gemeente en regio is groot. In de Actie Agenda Woningmarkt hebben provincie, gemeenten, woningcorporaties en een groot aantal marktpartijen zich ten doel gesteld om snel meer woningen te bouwen en plannen sneller tot uitvoering te brengen. Eén van de acties is een ‘100 dagen Challenge’ om daadwerkelijk plannen sneller tot uitvoering te brengen. Het gaat hierbij om projecten die zijn vastgelopen of die nog volledig moeten worden ontwikkeld. Voor deze projecten stelt de provincie per project een ‘versnellingsteam’ beschikbaar t.w.v. €10.000,-. Afhankelijk van wat het project nodig heeft worden één of meer experts beschikbaar gesteld om de versnelling voor elkaar te krijgen.'

Op een platformbijeenkomst op 18 oktober 2018 laten deze projecten zien hoe het hen gelukt is om in 100 dagen tot een concreet uitvoerbaar plan te komen en wat de geleerde lessen zijn. De challenge biedt geen garantie dat de plannen ook daadwerkelijk uitgevoerd gaan worden.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES