RTV Stichtse Vecht

Bruidspaar Timmer-De Rooy uit Maarssen 65 jaar getrouwd

Bruidspaar Tjark en Nel Timmer-De Rooy vierden op op 3 juli 2018 dat zij 65 jaar zijn getrouwd. Loco-burgemeester Jeroen-Willem Klomps kwam het bruidspaar bezoeken en feliciteerde hen met een mooi boeket bloemen.

Tjark Timmer en Nel de Rooy ontmoetten elkaar tijdens een een rondvaart in Loosdrecht. Ze waren een dagje uit. Trouwen deden ze 65 jaar geleden ook op de boot. Het trouwfeest gaven ze aan de Vecht in buitenplaats Over Holland. Mevrouw Timmer werkte daar voor haar huwelijk. Sinds vijf jaar kan het bruidspaar helaas niet meer samen thuis wonen. Mevrouw Timmer woront in de Merenhoef en haar man in Maasrssen-dorp. Met zijn scootmobiel komt hij overal en hij gaat natuurlijk heel vaak naar de Merenhoef om bij zijn Nel te zijn.

Het bruidspaar heeft 5 kinderen (3 jongens en 2 meisjes), 9 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. Een groot feest vieren wordt te druk voor mevrouw Timmer, maar ze gaan in het weekend gezellig met z'n allen pannenkoeken eten.

Meneer Timmer werkte als bank- en metaalbewerker bij Bredero Beton op grens van Maarssen en Utrecht. Mevrouw Timmer heeft na haar huwelijk niet gewerkt. Ze had haar handen vol aan haar kinderen en de huishouding. Ze maakte graag kleding voor haar kinderen. Zo lang het bruidspaar getrouwd is, wonen ze in Maarssen.

De familie Timmer ging pas later in hun huwelijk op vakantie. Bij voorkeur huurden ze een huisje op de Veluwe, in Epe of Lunteren. Meneer Timmer hoopt deze zomer 90 te worden en hij gaat tegenwoordig af en toe alleen met vakantie. Een bootreis van de Zonnebloem, of naar Nunspeet. Deze zomer gaat hij er in zijn eentje met de scootmobiel op uit. Zijn kinderen zijn het daar enerzijds niet mee eens, maar vinden het anderzijds heel stoer dat hun vader het doet.

Meneer Timmer is bij een aantal Maarssense uitbaters een bekende gast, hij heeft zo zijn adresjes waar hij even langs gaat voor een bakkie. Hij gaf toe dat het restaurant van Goudestein één van die plekken is, hij komt daar voor een kopje koffie.