Regionieuws: Eindshow Infinitum Dance voortijdig beëindigd door brand

zondag 08 juli 2018 00.21 uur | laatst gewijzigd: zondag 08 juli 2018 01.42 uur | auteur: Richard Jannes

Dit weekend zou dansschool Infinitum Dance, met veel leden uit Maarssen en omgeving, hun daverende eindshow 'Take a Selfie, Fake a Life" in 4 sessies opvoeren in het Fulco Theater in IJsselstein. Door een felle brand in een vrachtwagen naast het theater viel zaterdagmiddag het doek al voortijdig.

Eigenaresse Maresja de Goei schreef op Facebook: "Vandaag 7 juli zijn we van start gegaan met de eerste eindvoorstelling en hebben het podium gerockt!! Helaas hebben wij deze 4 nummers voor het finale nummer abrupt moeten beëindigen door een calamiteit 20 meter van de laad en losdeur van het theater en de coulissen! Door adequaat optreden van onze eigen crew/hulpmoeders is de zaal snel en veilig ontruimt en heeft de brandweer zijn werk kunnen doen. Dit heeft helaas geresulteerd in een vroegtijdig einde van deze eerste show. Tevens hebben wij daardoor ook de avondvoorstelling moeten cancellen.".

De brand betrof een vrachtwagen met fruit welke bij de naastgelegen Albert Heijn ging lossen. Naast het theater is de Albert Heijn, het gemeentehuis en vele woningen ontruimd. De felle brand zorgde ervoor dat de vrachtwagen compleet in de as is gelegd. Ook zijn er meerdere explosies gehoord, vermoedelijk de brandstoftanks die explodeerden.

De teleurstelling is groot bij de leden van de dansschool en uiteraard ook bij de bezoekers. Door de enorme rookontwikkeling in het theater zijn ook de shows op 8 juli gecancelled. Infinitum Dance gaat met het theater in overleg om de shows op een nader te bepalen datum alsnog uit te voeren. Mensen die kaarten hebben voor de voorstellingen worden op de hoogte gehouden door de dansschool.

Foto's/video: André Timmer

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES