RTV Stichtse Vecht

Zwemtraining voor Swim to Fight Cancer in Kikkerfort

Zwembad ‘t Kikkerfort organiseert vanaf dinsdag 24 juli 6 zwemtrainingen voor deelnemers aan Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht. De zwemtocht voor het goede doel is in totaal 2 kilometer en vindt plaatst op 2 september 2018. Voorafgaand aan de tocht kun je tijdens de trainingen in ’t Kikkerfort je techniek en conditie bijspijkeren.

Zwemmen in buitenwater
Tijdens de zwemtrainingen is er speciale aandacht voor zwemmen in buitenwater. Dit vergt namelijk (deels) een andere techniek dan binnen zwemmen. Tevens wordt er gewerkt aan de conditie. Bedrijfsleider van ’t Kikkerfort Anthony Fokker: “Als mensen horen dat 2 kilometer 80 baantjes zijn in ons zwembad dan schrikken ze soms wel. 2 Kilometer is een flinke afstand, waarvoor het zeker slim is om vooraf te trainen”. 

6 trainingen
De zwemtrainingen vinden plaats op dinsdagen van 24 juli tot en met 28 augustus. De eerste 4 lessen zijn van 17:00 tot 18:30 uur en op dinsdag 21 augustus is de les van 17.00 tot 18.00 uur (in verband met de Zwem4daagse). De laatste training op dinsdag 28 augustus is in donker buitenwater van 17.00 tot 19.00 uur. De kosten voor deelname zijn € 35,00. Inschrijven kan bij de kassa van ’t Kikkerfort. Er is in totaal plek voor 25 deelnemers.

Swim to Fight Cancer
Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht is een zwemevenement dat dit jaar voor de eerste keer wordt gehouden in de gemeente Stichtse Vecht. Initiatiefnemer is Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding.