RTV Stichtse Vecht

Uniek op de Flambouw: 13 meiden nemen afscheid

Aan het eind van het schooljaar werd er afscheid genomen van groep 8, de groep 8 van de Flambouw, was uniek in zijn soort. Deze groep bestond namelijk alleen uit meiden. Dat is niet altijd zo geweest, de groep begon ooit met 3 jongens, door wat wisselingen en verhuizingen groeide het aantal meisjes en slonk het aantal jongens, tot vorig jaar de laatste jongen verhuisde. Dit sociale stel meiden, goed voor vele vlogs, gezelligheid en gekwebbel verlaat nu de Flambouw en dat gaat zeker niet ongemerkt.

Ze hebben samen met de kinderen uit groep 7, de musical ‘betoeterd’ opgevoerd. Een musical over een steenrijke zakenman en zijn dochters. De steenrijke zakenman koopt een hele wijk op en wil er een mooi penthouse laten bouwen voor zijn dochters, door alle gebeurtenissen hieromheen krijgen de dochters een band met de bewoners en zien ze in dat de wijk moet blijven zoals ie is, dat weten ze hun vader duidelijk te maken. Een verhaal met een mooie boodschap over hoe belangrijk het hebben van echte vrienden is en hoe belangrijk het is naar elkaar te luisteren!

De meiden verlaten nu de Flambouw, maar ze blijven elkaar zien want de meeste blijven in het dorp wonen. De meiden hebben zich ontwikkelt tot prachtige jong volwassenen en zijn er klaar voor de wijde wereld in te gaan. Dat doen ze dan ook! Met een lach en een traan keken ze terug op hun schooltijd, ze komen vast nog een langs om te vertellen hoe het met ze gaat!