Tijdelijke verkeersmaatregelen De Strook weer van kracht

maandag 16 juli 2018 16.10 uur | laatst gewijzigd: maandag 16 juli 2018 17.13 uur | auteur: PB Gemeente Stichtse Vecht

Rondom het recreatieterrein De Strook (Nieuweweg) in Maarssen zijn vanaf vandaag tot en met zondag 22 juli tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht. Gemeente Stichtse Vecht vraagt bezoekers van het recreatieterrein per fiets te komen. In de loop van deze week bekijkt de gemeente of de tijdelijke maatregelen worden voortgezet. Advies: bezoekers kom op de fiets!

In verband met het aanhoudende zomerse weer verwacht de gemeente deze dagen een toestroom van recreanten. Dit gaat gepaard met een tekort aan parkeerplaatsen. De Nieuweweg wordt eenrichtingsverkeer zodat er aan twee zijden van deze weg geparkeerd mag worden. Ook neemt de gemeente diverse aanvullende verkeersmaatregelen om de verwachte drukte in goede banen te leiden. Zo worden verkeersregelaars ingezet om het tijdelijk eenrichtingsverkeer te reguleren en ervoor te zorgen dat auto’s de doorgang open houden.  

De verkeersmaatregelen houden verder in dat:

·        Er eenrichtingsverkeer geldt op de Nieuweweg tussen het  Zandpad en de Herenweg (Breukeleveen), rijrichting      vanaf de Herenweg naar het  Zandpad.

·        Er een omleidingsroute geldt vanaf het Zandpad via Maarssen-Dorp en Maarsseveensevaart, bij de kruising Maarsseveensevaart/Landweg zich splitsend in een route via de Bethunepolder naar de Nieuweweg en De Strook, en een route via Tienhoven naar Breukeleveen en Hilversum.

·        Er eenrichtingsverkeer geldt voor al het verkeer op de Landweg en de Griendweg, vanaf de Maarsseveensevaart naar De Strook. De beperking “uitsluitend toegankelijk voor bestemmingsverkeer” op de Landweg (hoek Maarsseveensevaart) wordt opgeheven.

·        Het verboden is om stil te staan aan beide zijden van de Griendweg.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES