RTV Stichtse Vecht

Willem van Hoornhof blijft behouden als ontmoetingsruimte

De Willem van Hoornhofzaal in Maarssenbroek blijft behouden als ontmoetingsruimte voor de inwoners van Maarssenbroek. Welzijn Stichtse Vecht en Portaal hebben overeenstemming bereikt over de huurprijs voor de Hoornhofzaal. De gemeente stelt zich daarbij garant voor de overeengekomen prijs.

Nadat sluiting dreigde heeft wethouder Sociaal Hetty Veneklaas namens het college van B&W het initiatief genomen om Welzijn Stichtse Vecht (huurder) en Portaal (verhuurder) met elkaar in gesprek te brengen om tot een oplossing te komen. De gemeente was weliswaar geen directe partij, immers geen huurder of verhuurder van de Willem van Hoornhofzaal, maar in het belang van de inwoners van Maarssenbroek wilde zij zich inzetten voor een oplossing.

Hetty Veneklaas nu: ”Ik ben enorm blij dat Portaal en Welzijn Stichtse Vecht elkaar tegemoet gekomen zijn en dat de Willem van Hoornhofzaal daarmee behouden blijft als ontmoetingsruimte.

Voor inwoners is het van groot belang dat er voldoende ontmoetingsruimte is. Dat draagt ook bij aan het voorkómen van eenzaamheid, een toenemend probleem in onze samenleving. Ik feliciteer beide partijen met dit resultaat. Maar vooral feliciteer ik de inwoners van Maarssenbroek, de gebruikers en de vrijwilligers van de Hoornhofzaal voorop, met dit resultaat. Zij hebben de afgelopen periode blijk gegeven van hun grote betrokkenheid en dat geeft naast het bereikte akkoord alle vertrouwen voor de toekomst!”