RTV Stichtse Vecht

Sluiting horeca-etablissement Plein 41

Burgemeester Witteman heeft horecagelegenheid Plein 41 in Maarssen gesloten voor een periode van 12 maanden. De burgemeester heeft dit besluit genomen nadat hij door de politie is geïnformeerd over het aantreffen van harddrugs in het pand. Met de sluiting van dit pand wil burgemeester Witteman een einde maken aan de drugsgerelateerde activiteiten vanuit het café. Half juli al ging de burgemeester over tot een spoedsluiting voor twee weken.

Burgemeester Witteman: “De handel in (hard)drugs vanuit een horecagelegenheid is volstrekt onacceptabel. Drugshandel vormt een directe inbreuk op de openbare orde en veiligheid in onze gemeente. Daarom willen politie, gemeente en Openbaar Ministerie de handel in drugs aanpakken. Onder andere door extra strenge maatregelen te nemen zoals sluiten van panden. Deze actie is een goed voorbeeld van een integrale aanpak, waarmee we de openbare orde en veiligheid herstellen.”  

Inval

Vrijdagavond 13 juli heeft de politie op basis van inlichtingen een inval gedaan in het horecabedrijf aan het Harmonieplein in Maarssen. Tijdens de doorzoeking van het pand is een hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Daarop volgde een spoedsluiting voor twee weken. In deze twee weken heeft de politie nader onderzoek gedaan. 

Besluit

Tijdens de doorzoeking van het pand werd een handelsvoorraad van verschillende soorten harddrugs gevonden. Daarbij zijn ook vijzels, een weegschaal en verpakkingsmaterialen gevonden. Dit alles bij elkaar wijst op de handel in harddrugs vanuit Plein 41. De sluiting dient om de openbare orde en veiligheid in en rond het horecabedrijf te herstellen en de bekendheid van het pand in het drugscircuit te doorbreken.


Vervolg

Naar aanleiding van de spoedsluiting is het pand gereed gemaakt voor een sluiting van twee weken. Nu het pand per direct voor 12 maanden is gesloten, zullen nadere maatregelen worden getroffen.