Regionieuws: 'Al bijna 350 Burendagactiviteiten in provincie Utrecht'

woensdag 08 augustus 2018 12.03 uur | laatst gewijzigd: woensdag 08 augustus 2018 13.05 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

Al bijna 350 buurten in de provincie Utrecht hebben zich aangemeld voor Burendag. Voor de dertiende editie zijn in het hele land al bijna 5.000 activiteiten aangemeld. In 97% van gemeenten wordt Burendag gevierd. Met nog anderhalve maand te gaan is het goed mogelijk dat het recordaantal van 2017 (bijna 6.000 deelnemende buurten) verbroken gaat worden. In 97% van de Nederlandse gemeenten worden Burendagactiviteiten georganiseerd. Slechts in elf gemeenten zijn er nog geen activiteiten aangemeld. Douwe Egberts en het Oranje Fonds organiseren Burendag jaarlijks op de vierde zaterdag van september, die dit jaar op 22 september valt. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht).

De organisatoren kunnen nu al zeggen dat de animo nog groter is dan vorig jaar. Dat blijkt uit het feit dat het budget dat beschikbaar is voor Burendagactiviteiten al volledig is aangevraagd. Daarom is het vanaf nu niet meer mogelijk om geld aan te vragen voor een activiteit.

Organisatoren Douwe Egberts en Oranje Fonds hebben Burendag in het leven geroepen om buren dichter bij elkaar te brengen. De dag is ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen. Jaarlijks komen mensen in duizenden buurten bijeen om met elkaar iets voor de buurt te doen. Ze knappen bijvoorbeeld de straat op, leggen een buurtmoestuin aan of komen onder het genot van een kop koffie met elkaar in gesprek.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES