Stichting Oud Hollandse Waterlinie organiseert fotowedstrijd 'Watererfgoed'

woensdag 08 augustus 2018 20.33 uur | laatst gewijzigd: woensdag 08 augustus 2018 21.36 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

De Stichting Oude Hollandse Waterlinie organiseert deze zomer en dit najaar een fotowedstrijd met als thema ‘Watererfgoed’. Een leuke bezigheid in de vakantie en iedereen kan meedoen: jong, oud, amateur of professional. Maak een foto met je telefoon, een drone of dure camera, maakt niet uit. Bovendien zijn er mooie prijzen te winnen. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht).

Wat is ‘watererfgoed’?
Alles wat te maken heeft met onze waterhuishouding: dijken, sluizen, gemalen, molens, rivieren, weteringen, ringvaarten, noem maar op.  Daarbij heeft water ons eeuwenlang geholpen het land te verdedigen door het gebruik van waterlinies. Denk aan de Oude en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dus ook de linie kan het onderwerp van je foto zijn: vestingsteden, inundatiegebied, forten, etc.  Kortom, keus genoeg en wees creatief… er mogen best mensen of dieren op staan, of maak een selfie!

De wedstrijd wordt georganiseerd door de Stichting Oude Hollandse Waterlinie en de foto dient wel te zijn gemaakt binnen het waterliniegebied. Dit gebied ligt ruwweg tussen Muiden in het noorden en Gorinchem, Woudrichem en Slot Loevestein in het zuiden. Kijk op www.oudehollandsewaterlinie.nl en klik op de tegel fotowedstrijd. Daar vind je alle benodigde info. Foto’s insturen kan tot 30 september naar contact@ohwl.nl.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES