RTV Stichtse Vecht

Lokaal Liberaal stelt verkeerslichten Straatweg ter discussie

Onlangs zijn er nieuwe verkeerslichten geplaatst bij de voetgangersoversteekplaats bij de Kerkbrink / Straatweg in Breukelen. Doel was een betere doorstroming van het verkeer. Lokaal Liberaal stelt de werking van verkeerslichten ter discussie en heeft vragen gesteld aan het college.

Verkeersafhankelijke verkeerslichten
De geplaatste verkeerslichten zijn zogenaamde verkeersafhankelijke verkeerslichten met een aftellen voor voetgangers. Dit betekent dat als er tijdens de spits veel verkeer op de Straatweg is, de voetgangers iets langer moeten wachten voordat ze mogen oversteken. Als er weinig verkeer is, gaat het verkeerslicht voor voetgangers sneller op groen.

Niet functioneren
Volgens Lokaal Liberaal werkt de verkeersafhankelijke werking van de verkeerslichten niet. Ronald van Liempdt in een toelichting: 'Bij het drukken van een voetganger gaan de verkeerslichten direct op rood voor het gemotoriseerde verkeer. Dit gebeurt ook op de drukke momenten. Dit leidt tot lange opstoppingen op de straatweg naar beide zijden. Met hierbij als neveneffect dat verkeer via de Mecklenburgstraat gaat rijden om eerder vooraan te komen op de straatweg.'