Zure bekernederlaag voor Maarssen VR1 in Buitenveldert

maandag 10 september 2018 19.47 uur | laatst gewijzigd: maandag 10 september 2018 20.53 uur | auteur: VV Maarssen

VV Maarssen VR1 heeft de tweede bekerwedstrijd in de groepsfase met 1-0 verloren van Buitenveldert. Het was een zure nederlaag, aangezien Maarssen de wedstrijd grotendeels dicteerde en nauwelijks een kans weggaf.

Na de 10-0 monsterscore van vorige week tegen Limmen moest de ploeg van coach Van Dijk het zondag opnemen tegen Topklasser Buitenveldert. Maarssen startte met dezelfde basiself als vorige week tegen Limmen, waarbij aangetekend dat spits Tanja van Gog teruggetrokken op het middenveld speelde om die linie te versterken.

De intenties van de thuisploeg werden al snel duidelijk. De ploeg zakte in de op de eigen helft om vanuit de omschakeling toe te kunnen slaan. Maarssen had er maling aan en speelde zijn eigen spel. Reeds na een minuut spelen had het op voorsprong kunnen komen toen Tanja van Gog een - door haar zelf versierde vrije trap - vrij kon inkoppen. In het vervolg van de eerste helft bleef VV Maarssen domineren. De ploeg speelde zeer gedisciplineerd, zat over het hele veld kort op de tegenstander waarbij de verdedigers zelfs doordekten tot over de middenlijn. Dit had tot gevolg dat Buitenveldert nauwelijks van de eigen helft kwam en grossierde in terugspeelballen op de keepster.

Dit alles had tot gevolg dat er voor beide doelen weinig gebeurde. De thuisploeg kwam pas na een halfuur (!) spelen voor het eerst over de middenlijn. Gescoord werd er niet voor de rust, waardoor beide ploegen met een 0-0 stand gingen rusten. Een ietwat onbevredigend gevoel voor Maarssen. De ploeg had weliswaar gedomineerd tegen een Topklasser (70% van de wedstrijd speelde zich af op de helft van Buitenveldert) maar kon het niet vertalen naar het scorebord.

In de tweede helft werd Cynthia Buis vervangen door Laura van Beek. Het spelbeeld bleef het eerste kwartier hetzelfde. Maarssen gaf nog steeds goed druk over het hele veld, alleen was Buitenveldert iets feller in de duels en koos het wat vaker voor de lange bal, in plaats van terug te spelen naar de keepster. In de 59e minuut viel dan toch de onverdiende 1-0 voor de thuisploeg. Keepster Sanne van Impelen kon net niet goed bij de bal bij een voorzet vanaf de flank, waarna de spits hem voor het intikken had. Een schlemielige goal die paste bij de wedstrijd. In het vervolg van de tweede helft deed VV Maarssen er alles aan om de gelijkmaker te forceren. Tot echt grote kansen leidde het niet. Buitenveldert verdedigde te goed, waardoor 1-0 tevens de eindstand was.

 

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES