Diamanten bruidspaar Bruintjes-van Wijk uit Vreeland

woensdag 12 september 2018 11.15 uur | laatst gewijzigd: woensdag 12 september 2018 12.34 uur | auteur: Ria Poot

Het Vreelandse bruidspaar Henk en Nel Bruintjes-van Wijk kreeg dinsdag 11 september bezoek van waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt. Zij kwam namens de gemeente Stichtse Vecht het bruidspaar feliciteren met hun diamanten huwelijk.

Het bruidspaar vond elkaar op een bijzondere manier. Henk Bruintjes was in Breda gelegerd bij de luchtmacht. Toen hij bijna uit dienst ging, vond hij daar op straat een klaverjaskaart harten 9. Die kaart bracht hem geluk. Want in de stad ontmoette hij Nel van Wijk. Het bruidspaar heeft 2 kinderen en 2 kleinkinderen

Henk Bruintjes werkte als timmerman in Loosdrecht en zijn vrouw werkte voor haar huwelijk in de huishouding en bij een wasserij. Het bruidspaar kwam na de Tweede Wereld oorlog in Vreeland wonen. Ze woonden onder anderen tegenover het pannenhoekenhuis in Vreeland

De bruidegom heeft een bijzondere hobby: hij verzamelt Fabergé eieren (Russische) en doet aan houtbewerking. De bruid zet graag een breiwerkje op de pennen. Tijdens hun huwelijk heeft het bruidspaar mooie reizen gemaakt. Zo hebben ze ondermeer de Rijn afgefietst, zijn ze in Rome bij de paus geweest en maakten ze een reis naar Moskou.

Hun diamanten huwelijk vieren ze met pannenkoeken eten bij pannenkoekenhuis Noord-Brabant in Vreeland. Dat hebben ze ook gedaan toen ze 50 jaar getrouwd waren. De naam van het pannenkoekenhuis is voor het bruidspaar heel toepasselijke omdat ze elkaar in Brabant hebben ontmoet.

Foto met dank aan de gemeente Stichtse Vecht

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES