College bekend met overlast lachgaspatronen

vrijdag 14 september 2018 13.46 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 14 september 2018 14.46 uur | auteur: Jan Van Dam
  • Foto: Jan Van Dam
  • Foto: Jan Van Dam

In antwoord opvragen van PvdAsv en PVV over de overlast van lachgaspatronen, antwoord het college dat zij bekend is met de overlast van lachgaspatronen in Stichtse Vecht. Maar laat weten dat het gebruik van deze patronen volgens de wet niet strafbaar is, en daar tegen optreden niet mogelijk.

Na de vragen naar aanleiding van de overlast van lachgaspatronen door de PvdAsv, heeft ook de fractie van de PVV gelijksoortige vragen gesteld. In hun antwoord van het College laat zij weten dat zij bekend zijn met de overlast.

“Sinds begin 2018 zijn er vijf meldingen gedaan van lachgaspatronen in de gemeente. Deze meldingen zijn gedaan in het kader van zwerfafval.” Meldt het college. De vraag van de PvdAsv wat het college kan en zal doen deze overlast te bestrijden beantwoordt zij met.

 “Het gebruik van lachgaspatronen is volgens de wet niet strafbaar. Daar tegen optreden is niet mogelijk. De patronen die achterblijven worden gezien als zwerfafval en daarvoor kunnen Boa’s en Politie een boete uitschrijven bij constatering.” Het college meldt verder dat zij bekend is met het feit dat door overmatig lachgas gebruik, gebruikers bijwerkingen kunnen ervaren die slechte invloed hebben op de gezondheid. Er zijn geen aanwijzingen voor een ernstig gezondheidsrisico bij recreatiefgebruik. Het college laat duidelijk weten dat zij geen voornemen heeft een publiekscampagne te starten. Wel zegt het college toe contact te leggen met het Trimbosinstituut over de lokale aanpak voor handhavers en deze aanpak zo mogelijk ook te implementeren in Stichtse Vecht.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES