Draagdoekcoach op bezoek bij Mama Lokaal Breukelen

zondag 16 september 2018 18.24 uur | laatst gewijzigd: zondag 16 september 2018 19.59 uur | auteur: Ouders Lokaal

Marianne van draagkindje.nl zal deze ochtend als speciale gastvrouw laten zien dat het dragen van je kindje middels een draagdoek heel fijn, maar ook functioneel kan zijn. Denk aan hechting, je handen vrij hebben voor je andere kindje, aan een kindje met reflux of een huilbaby etcetera.

Marianne zal uitleg geven over het ergonomisch dragen van je kindje. En natuurlijk is er volop gelegenheid om draagdoeken uit te proberen! Wil jij ook meer weten over het dragen van je kindje, op welke manieren je dit kunt doen, de veiligheid en wat de voordelen zijn van dragen? Kom dan tussen 10:00-11:30uur langs! zie ook draagkindje.nl

Wat is een Mama Lokaal?
Bij Mama Lokaal Breukelen kunnen kersverse (en bijna) moeders elke vrijdagochtend vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten die ook net (of bijna) een baby hebben gekregen. Moeders van peuters en kleuters zijn ook van harte welkom! Onder het genot van een kopje thee of koffie kunnen ervaringen uitgewisseld worden of vragen gesteld worden aan deskundigen die met regelmaat eventjes komen binnenlopen. Je kunt hierbij denken aan een verloskundige, een lactatiekundige, een pedagoge, een verpleegkundige van het consultatiebureau of een babymasseuse. Heb je nog meer kindjes? Die zijn uiteraard ook van harte welkom. Opa's, oma's en papa's dan? Die zijn uiteraard ook van harte welkom! Heb je een leuk idee, suggestie of feedback voor ons? Laat het ons weten. Wij zullen ons uiterste best doen om erop in te spelen.

Mama Lokaal Breukelen
Mama Lokaal Breukelen is er elke vrijdagochtend van 10-11:30uur. KDV Spruit (Schepersweg 6D in Breukelen) stelt wekelijks een leuke ruimte beschikbaar speciaal voor Mama Lokaal. Er is ook een Mama Lokaal op de woensdagochtend in Maarssen-dorp en op de vrijdagochtend in Maarssenbroek. Zie ouderslokaal.nl voor meer informatie.

Ouders Lokaal is er voor en door ouders
Het Mama Lokaal wordt gecoördineerd door Lisette. Lisette is de trotse mama van zoontje Destin (201). Lisette: "Vanaf 7 september zijn we van start gegaan met Mama Lokaal Breukelen, het dorp waar ik woonachtig ben. Als vrijwilliger hoop ik dat we met Mama Lokaal een mooi en gezellig 'netwerk' van (bijna) mama's kunnen gaan vormen waarbij we elkaar inspireren maar ook geïnspireerd worden door leuke activiteiten.”

Mama’s gezocht!
Lisette kan nog ondersteuning gebruiken van twee moeders om het Mama Lokaal Breukelen goed te kunnen coördineren. Met een team van drie organiseer je leuke, inspirerende of informatieve ochtenden voor jonge moeders en ben je om te beurt aanwezig. Interesse? Op onze site vind je meer informatie over de vacature of mail naar info@ouderslokaal.nl

Mama Lokaal Whatsapp
Wij hebben ook een Mama Lokaal Whatsapp groep voor Breukelen. Hierin houden we elkaar op de hoogte van activiteiten en wisselen we tips uit. Wil je toegevoegd worden? Mail dan je naam en telefoonnummer naar info@ouderslokaal.nl. Vermeld daarbij om welk Mama Lokaal het gaat.

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES