RTV Stichtse Vecht

Maarssen VR1 wint in Blokker

VV Maarssen VR1 heeft zich zondag eenvoudig geplaatst voor de knockout-fase van de KNVB-beker. In Blokker werd de laatste groepswedstrijd met 0-2 gewonnen van De Blokkers. Grote vrouw aan Maarssen-kant was Sarina Pua, die beide doelpunten voor haar rekening nam.

Coach Marcel van Dijk moest het in Blokker stellen zonder spits Tanja van Gog. Zij is drie weken op vakantie. Ook tegenslag van het revalidatiefront. Het was de bedoeling dat captain Lianne Grin en spits Anne Vroege voor het eerst dit seizoen minuten zouden maken, ware het niet dat beiden op de laatste training nieuwe blessures opliepen. Zodoende waren er basisplaatsen voor Laura van Beek en Cynthia Buis. Voor de rest de gebruikelijke namen.

Het publiek in Blokker ging er eens goed voor zitten, maar vanaf minuut 1 zat er weinig muziek in Maarssen. De ploeg speelde in een te laag tempo en maakte eenmaal voorin steeds de verkeerde keuzes. Het duurde dan ook 20 minuten voordat de eerste kans te noteren viel. Het was wel meteen een aanval uit het boekje met een driehoekje tussen Marieke Baas, Sarina Pua en Linda van der Meijden, waarbij Marieke Baas uitstekend doorliep en de bal terug ontving van Sarina Pua. Alleen voor de keepster schoot ze de bal echter hoog over. Nadat nog een fraaie aanval werd afgevlagd voor buitenspel, kreeg ook De Blokkers in de 25e minuut de eerste kans van de wedstrijd. De spits kon - na slordig balverlies op het middenveld - alleen op keepster Van Impelen af, maar centrale verdedigster Nico Schat wist er nog net een voetje voor te krijgen. In het vervolg van de eerste helft bleef Maarssen het spel maken - kansen voor Laura van Beek en Marieke Baas - en beperkte de thuisploeg zich tot verdedigen en het gokken op de counter. En dat had nog succes ook in de 40e minuut. Bij een van de spaarzame counters moest Lizzy Bouwman aan de noodrem trekken en restte de scheidsrechter niks anders dan de bal op de stip te leggen. De strafschop werd echter hard op de paal geschoten, waardoor Maarssen met de schrik vrij kwam. Vlak voor rust kreeg Maarssen de beste kans om op voorsprong te komen. Sarina Pua kreeg de bal enigszins gelukkig mee en kon alleen op de keepster af. Haar schot verdween echter rakelings langs de paal. Ruststand derhalve: 0-0.

De tweede helft was qua veldspel niet echt veel beter , al kreeg Maarssen in het begin meteen twee goede kansen om de score te openen. Zowel Marieke Baas als Linda van der Meijden vonden echter de keepster op hun weg. Na 13 minuten kreeg Maarssen DE mogelijkheid om op voorsprong te komen. Sarina Pua werd - na een goede actie van Laura van Beek - vrijgespeeld in het strafschopgebied en vervolgens gehaakt. Strafschop! Captain Nikita Theteroglou ging achter de bal staan, maar ook deze penalty ging er niet in. De uitstekende keepster dook in de goede hoek en wist de bal te keren.

Uiteindelijk viel de verlossende 0-1 dan toch in de 72e minuut. Linda van der Meijden zette met een fraaie steekbal Sarina Pua alleen voor de keepster. Zij wist - in twee instanties - raak te schieten: 0-1! In de 79e minuut viel de beslissing. De goal was een kopie van de eerste, met wederom Linda van der Meijden als aangeefster en Sarina Pua als afmaakster. Haar tweede goal van de middag en tevens haar achtste van het seizoen. Hiermee voert ze de topscorerslijst aan. Gescoord werd er hierna niet meer, waardoor 0-2 de eindstand was.