Bruidspaar Baars-Giesbers uit Kockengen 60 jaar getrouwd

vrijdag 12 oktober 2018 10.07 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 12 oktober 2018 11.36 uur | auteur: Ria Poot

Echtpaar Theo Baars en Trees Baars-Giesbers kreeg donderdagmorgen 11 oktober bezoek van locoburgemeester Jeroen Willem Klomps, die namens de gemeente Stichtse Vecht een fleurige bos bloemen meebracht voor het diamanten bruidspaar.

De familie van Trees Giesbers kwam uit Limburg. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gezin Giesbers naar Kockengen geëvacueerd. De oudste zus bleef hangen in Kockengen en zo heeft Theo Baars zijn vrouw ontmoet. Theo en Trees beiden zijn 86 jaar en redelijk gezond. Het bruidspaar kreeg 2 kinderen waarvan de jongste helaas is overleden. Ze hebben 3 kleindochters en een achterkleinkind.

In zijn werkzame leven was Theo Baars fabrieksarbeider bij de Kininefabriek in Maarssen. Trees Giesbers werkte voor haar huwelijk als hulp in de huishouding. Het bruidspaar woonde eerst in Nieuwer Ter Aa en later in Kockengen.

Het bruidspaar is altijd erg sportief geweest: Trees heeft 42 keer met de zwemvierdaagses meegezwommen en gaat nog steeds vrij regelmatig naar het zwembad. Ook hebben ze beiden 17 jaar aan de fietsvierdaagse deelgenomen en deden ze regelmatig mee aan fietstochten in heel Nederland. Zelfs de favoriete televisieprogramma's van het bruidspaar hebben met sport te maken. Trees is dol op voetbal en Theo houdt van bokswedstrijden.

Als ze even niet met sport bezig zijn leggen ze een kaartje. Op zaterdagavond luisteren en kijken ze graag naar RTV Stichtse Vecht, naar het zaterdagavondprogramma: 'De geheime zender' van hun dorpsgenoot Freddy van de Velde (Willem Boele).

Trees Baars-Giesbers is al 34 jaar vrijwilligster in Woon-zorgcentrum Overdorp in Kockengen. Ze doet daar allelei dingen om het leven van de bewoners te veraangenamen, zoals koffie schenken, spelletjes doen en broodmaaltijden verzorgen. Nu ze er zo dicht bij is wil ze natuurlijk de 35 jaar vol maken.

Hun diamanten huweljksfeest laat het bruidspaar niet ongemerkt voorbijgaan, wordt feest gevierd in het Irenegebouw in Kockengen.

Foto's: Alie Boele

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES