Diamanten bruidspaar Venus-Rams uit Maarssen-dorp

maandag 15 oktober 2018 19.09 uur | laatst gewijzigd: maandag 15 oktober 2018 18.39 uur | auteur: Ria Poot

Gerrit en Joan Venus-Rams waren op 15 oktober 60 jaar getrouwd. Burgemeester Yvonne van Mastrigt kwam met een mooi boeket bloemen bij het bruidspaar op bezoek om ze te feliciteren. Het vitale bruidspaar genoot zichtbaar van het burgemeesters bezoek en vertelde honderd uit.

Van origine zijn Gerrit en Joan Utrechters, hetgeen aan Gerrit goed te horen is. Ze leerden elkaar kennen aan de oever van het Amsterdam-Rijnkanaal. In de Jaren vijftig emigreerde Joan Rams met haar familie naar Canada, maar het gezin kwam na een aantal jaren toch weer terug naar Nederland. Joan kende niet veel mensen hier en toen ze op een dag langs het kanaal fietste zag ze een leuke jongeman aan het water liggen. Maar hij was daar niet alleen, want even later kwamen er een hoop jongens uit het water opduiken. Toen ter tijd mocht je nog in het kanaal zwemmen en dat deden de jongelui dan ook. En van het een kwam het ander en er kwam een zoon. Inmiddels zijn er ook drie kleinkinderen.

Gerrit Venus werkte aanvankelijk 's nachts bij Werkspoor en overdag bj een sloopbedrijf. Dat vak beviel hem goed en hij begon zijn eigen sloopbedrijf (Venus) in Utrecht. Zoals dat zo vaak gaat bij zelfstandig ondernemers, werkte zijn vrouw mee in het bedrijf. Ze wisten samen een bloeiend bedrijf op te bouwen, dat inmiddels wordt voortgezet door hun zoon en kleinzoon.

Na eerst in ondermeer de Utrechtse wijk Tuinwijk te hebben gewoon, belandde het bruidspaar via de Gageldijk (Utrecht) uiteindelijk in Maarssen-dorp, waar ze al weer dertig jaar wonen.

Het bruidspaar is reislustig. Zo ging Joan met haar zoon naar Brazilië om adoptiekinderen te bezoeken. En ze ging met haar zoon en kleinzoon naar Canada, naar de plekken waar ze gewoond had. Met haar man heeft ze onder anderen Griekenland, Engeland, Ierland, Amerika en Schotland bezocht.

Tijdens een avondje voor de televisie, kijken Gerrit en Joan graag naar natuurseries en detectives. Vooral de serie over het moordlustige stadje Midsummer, waar inspector Barnaby de moorden oplost, is favoriet

Alhoewel Joan Venus altijd druk was met de zaak, heeft ze ook als vrijwilligster bij Snavelenburg gewerkt.

Het bruidspaar is gek op dieren. Vroeger hadden ze 5 herdershonden tegelijk in huis. Nu hebben ze alleen nog een gezellige lapjespoes die als zwerfkat is aan komen lopen. Poes heeft een goed leven bij de familie Venus. Gerrit Venus voorziet tijdens het burgemeestersbezoek niet alleen de gasten van koffie met lekkers, hij zet ook gauw een bakje eten voor de poes neer.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES